Στη Ρόδο Υπουργοί Εξωτερικών για την Ασφάλεια

Στη Ρόδο Υπουργοί Εξωτερικών για την Ασφάλεια

Στη Ρόδο Υπουργοί Εξωτερικών για την Ασφάλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Διάσκεψη στις 21 και 22 Ιουνίου

Στις 21 και 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Υπουργική Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, οικοδεσπότης στη Διάσκεψη αυτή είναι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Νίκος Κοτζιάς ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Υπουργοί Εξωτερικών και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στις 22 και 23 Μαΐου, η διοργανώτρια Ελλάδα είχε παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ένα πλαίσιο για μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή, στο πρότυπο του ΟΑΣΕ και στη βάση αρχών όπως η ισότητα, η διαφάνεια, η ευελιξία και η προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας. Μάλιστα, αυτή είχε ονομαστεί αυθόρμητα από τους συμμετέχοντες το «Πνεύμα της Ρόδου».

Η Ελλάδα φιλοδοξεί, στο πλαίσιο της τρίτης Διάσκεψης, να τεθούν τα θεμέλια προς τη σταδιακή πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Με αυτή τη φιλοδοξία διαμορφώθηκε φέτος και η θεματική της Διάσκεψης: «The Spirit of Rhodes: Shaping a Positive Agenda for Stability and Prosperity» («Το Πνεύμα της Ρόδου: Διαμορφώνοντας μία θετική ατζέντα για τη σταθερότητα και την ευημερία»).

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη