Πόσο σημαντικό είναι το σνακ στη διατροφή μας;

Πόσο σημαντικό είναι το σνακ στη διατροφή μας;

Πόσο σημαντικό είναι το σνακ στη διατροφή μας;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Το «κλειδί» για ενέργεια ολόκληρη την ημέρα είναι να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γιατί αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο ενεργητικοί αισθανόμαστε και συνδέεται άμεσα με τον τρόπο διατροφής μας. Το πολύ χαμηλό σάκχαρο αίματος προκαλεί κούραση, υπνηλία και ατονία.

Επιπλέον, συχνά παραλείπουμε γεύματα μέσα στην ημέρα νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσουμε βάρος. Ωστόσο πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς αυτή η τακτική μας οδηγεί τελικά στην κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων φαγητού άρα και στην πρόσληψη περισσότερων θερμίδων.

Για να είμαστε λοιπόν υγιείς και να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα ή να αδυνατίσουμε, πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα «έξυπνα» σνακ που μας χορταίνουν και δεν παχαίνουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να τρώμε λίγο και συχνά. 5-6 γεύματα την ημέρα είναι ό,τι πρέπει, για να διατηρούμε τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά στον οργανισμό, αλλά και να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός. Τα σνακ είναι χρήσιμα για τον οργανισμό, ιδιαίτερα αν θέλουμε να ελέγχουμε το βάρος μας ή αν έχουμε 2-3 κιλά παραπάνω, μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε, έτσι ώστε να μην είμαστε πολύ πεινασμένοι όταν έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος.

Τα «έξυπνα» σνακ
Ο ρόλος των σνακ είναι σημαντικός για τη διατροφή μας, δεν παύει όμως να είναι επικουρικός. Δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα κύρια γεύματα. Μη σας ξεγελάει το μέγεθός τους, γιατί μπορεί τα σνακ να είναι μικρά, αλλά συχνά οι θερμίδες τους είναι υπολογίσιμες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ένα σνακ καλό είναι να μη δίνει πάνω από 200 θερμίδες.
Πηγή:tanea.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου