Ο Δημήτρης Γάκης στην Κάσο για τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του 1824

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης συμμετείχε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Δημήτρης Γάκης μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για την υπέρτατη θυσία των κατοίκων της επαναστατημένης Κάσου που με το αίμα τους υπερασπίσθηκαν την Απόφασή τους για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα είναι μια ημέρα ευθύνης απέναντι στο ανυπολόγιστο τίμημα που πλήρωσε η Κάσος στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία.

 

 

Η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή και η ανείπωτη βαρβαρότητα στην Κάσο είναι η ιστορική μας κληρονομιά και πρέπει να παραμείνει χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη ως κορυφαίο παράδειγμα Αντίστασης σε κάθε είδους υποτέλεια και αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Πατρίδας αλλά και της δύναμης ενός Λαού που υπερασπίζεται την Εθνική κυριαρχία με φρόνηση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

Είναι καθήκον μας να μην ξεχαστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που συνέβη στην Κάσο. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ισχυρές τις θεμελιώδεις αξίες του Αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια, ειρήνη, δημοκρατία και δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τραγικά γεγονότα του παρελθόντος, όπως η ανείπωτη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος στην Κάσο. Ποτέ και πουθενά».

 

 

Επίσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε τοπικούς φορείς της Κάσου, ανέφερε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να ανακηρυχθεί η 7η Ιουνίου ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης» και η Κάσος ως «Ηρωϊκό νησί», τιμώντας τους αγώνες των Κασιωτών και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του νησιού για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.