Σε δέκα μέρες οι δηλώσεις συμμετοχής

Σε δέκα μέρες οι δηλώσεις συμμετοχής

Σε δέκα μέρες οι δηλώσεις συμμετοχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 138 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών που θα λάβουν μέρος οι Κολοσσός H Hotels και ο Ιπποκράτης Casa Cook

Πολύ νωρίτερα έθεσε φέτος η Ομοσπονδία τις προθεσμίες της για δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και τα Κύπελλα ανδρών και γυναικών.

Τόσο ο Κολοσσός H Hotels όσο και ο Ιπποκράτης Casa Cook θα πρέπει ν’ αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους για το Κύπελλο Ελλάδας σε δέκα μέρες καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25η Ιουνίου ενώ η κλήρωση θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρσι, δηλαδή στις 27 Ιουλίου!

Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία υπήρξε αλλαγή στην προκήρυξη είναι πως τα εισιτήρια των αγώνων δεν θα θεωρούνται στην αρμόδια ΔΟΥ αλλά στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα ενώ η μη καταβολή αμοιβής πριν την έναρξη των αγώνων προς τους διαιτητές δεν θα σημάνει αυτομάτως μηδενισμό για τη γηπεδούχο αλλά θα αποτελεί απόφαση των διαιτητών!

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2018-19:
ΑΡΘΡΟ 1o: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 δικαιούνται να πάρουν μέρος τα Σωματεία Α1, Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Τα Σωματεία, που θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, πρέπει να συμπληρώσουν την εσώκλειστη δήλωση συμμετοχής και να την επιστρέψουν στην ΕΟΚ με ΕΛΤΑ, COURIER, email (helbasket@basket.gr) ή FAX (210-6818164) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 25/06/2018.
Η έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών ορίζεται στις 12/09/2018.

Η κλήρωση των αγώνων της Α’, Β’ και Γ’ Φάσης θα γίνει στην Αθήνα την Παρασκευή 27/07/2018 και από ώρα 12.00.

Η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων της Δ’ φάσης θα γίνει σε τόπο και χρόνο που θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ KYΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών θα διεξαχθούν με σύστημα απλού αποκλεισμού (knock out), δηλαδή οι ηττημένοι θα αποκλείονται από τις επόμενες συναντήσεις.

Για την ανάδειξη της Κυπελλούχου Ομάδας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω φάσεις:
Α’ ΦΑΣΗ
1η αγωνιστική: Θα πάρουν μέρος τα 16 Σωματεία του 1ου Ομίλου και τα 16 Σωματεία του 2ου Ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας που θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 8 ζεύγη ανά όμιλο και οι 16 νικητές θα προκριθούν στη 2η αγωνιστική.
2η αγωνιστική: Θα πάρουν μέρος τα 16 Σωματεία της Β’ εθνικής κατηγορίας που προκρίθηκαν από την 1η αγωνιστική και θα αγωνιστούν στην έδρα τους με τα 16 Σωματεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
3η αγωνιστική: Θα πάρουν μέρος τα 16 Σωματεία που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική και θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 8 ζεύγη από τα οποία θα προκριθούν για τη Β’ Φάση τα 8 σωματεία.

Β’ ΦΑΣΗ
Θα πάρουν μέρος τα 8 Σωματεία που θα προκριθούν από την Α’ Φάση, καθώς και τα 8 Σωματεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 στο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, συνολικά 16 Σωματεία.
Τα 16 Σωματεία, θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 8 ζεύγη της 1ης αγωνιστικής.
Τα 8 Σωματεία που θα προκριθούν από την 1η αγωνιστική θα σχηματίσουν με κλήρωση 4 ζεύγη για τη 2η αγωνιστική.
Στην 3η Αγωνιστική θα πάρουν μέρος τα 4 Σωματεία, που θα προκριθούν από την 2η Αγωνιστική.
Από τα 4 Σωματεία της 3ης Αγωνιστικής θα προκριθούν για την Γ’ Φάση τα 2 Σωματεία.

Γ’ ΦΑΣΗ (προημιτελικοί): Θα πάρουν μέρος τα 2 Σωματεία που θα προκριθούν από τη Β’ Φάση, καθώς και τα 6 Σωματεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, που κατέλαβαν τις θέσεις 1-6 στο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, συνολικά 8 Σωματεία, που θα σχηματίσουν, με κλήρωση, τα 4 ζεύγη των προημιτελικών αγώνων, οι νικητές των οποίων θα προκριθούν στη Δ’ Φάση.

Δ’ ΦΑΣΗ (ημιτελικοί): Θα πάρουν μέρος τα 4 Σωματεία, που θα προκριθούν από τη Γ’ Φάση και θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 2 ζεύγη των ημιτελικών αγώνων, οι οποίοι θα είναι ΜΟΝΟΙ.
Όπου στις παραπάνω φάσεις προκύψει από την κλήρωση ζεύγος με Ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, τότε γηπεδούχος ανεξαρτήτως της κλήρωσης, θα είναι εκείνη της κατώτερης κατηγορίας.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε όλους τους αγώνες των παραπάνω φάσεων δεν επιτρέπεται η μετακίνηση Οπαδών εκτός της Α’ φάσης.
Ε’ ΦΑΣΗ (τελικός): Οι νικητές των 2 ημιτελικών αγώνων θα αγωνισθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Στον τελικό αγώνα επιτρέπεται η μετακίνηση Οπαδών.
ΑΡΘΡΟ 11ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η συμμετοχή όλων των ομάδων Α1, Α2, Β’ Εθνικών Κατηγοριών, στο Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο 27 των Κανονισμών και της υπ’ αριθ. 6/27-6-2000 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι υποχρεωτική. Κατά συνέπεια, ομάδες των άνω Κατηγοριών που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή ή δεν θα προσέρχονται σε προγραμματισμένους αγώνες ή θα αποχωρούν από διεξαγόμενους αγώνες ή δεν θα κατέρχονται στους αγώνες με τη βασική τους ομάδα, θα υφίστανται μείωση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος που συμμετέχουν.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Α) ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι τιμές των εισιτηρίων ορίζονται ως εξής:
1. Α’ φάση 5-10€
2. Β’ έως Δ’ φάση 10-20€
3. Ε’ φάση (τελικός) : θα καθορισθεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ.
B) ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στον τελικό τα εισιτήρια θα μοιραστούν σε ποσοστό 40% σε κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο και 20% στην ΕΟΚ.

Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κλπ.) ανήκει στην ΕΟΚ η οποία δύναται να παραχωρεί στα γηπεδούχα Σωματεία.
Τα Σωματεία που θα τους παραχωρείται η οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν τα εισιτήρια στον αρμόδιο φορέα που είναι τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΟΚ), η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τις καθοριζόμενες πιο πάνω τιμές.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται η έκδοση δελτίων οικονομικής ενίσχυσης (κουπόνια) και χρήση τους, αντί εισιτηρίων, για την είσοδο των θεατών.
Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι δέουσες κυρώσεις, όπως η διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων θυρών.
Κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο δικαιούται να πάρει δεκαπέντε (15) προσκλήσεις, οι οποίες θα εκδίδονται από την ΕΟΚ και τις κατά τόπους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.

Στον τελικό την οικονομική οργάνωση και διαχείριση έχει η ΕΟΚ.
Προς αποφυγή καταστρατήγησης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χωρητικότητας των γηπέδων και των εξαιτίας της δυσάρεστων επιπτώσεων (ατυχήματα, κλπ.), κάθε θεατής που θα εισέρχεται στο γήπεδο πρέπει να είναι εφοδιασμένος με εισιτήριο.
Συνεπώς τα πάσης φύσεως διαρκή, πρέπει, με μέριμνα των Σωματείων που τα έχουν εκδώσει, να ανταλλάσσονται με εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, πριν από την είσοδο των κατόχων τους στο γήπεδο.

Δ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του ΔΣ της ΕΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 9 του Ν. 4049/23.02.12 και η άδεια διεξαγωγής των αγώνων χορηγείται, εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει άδεια λειτουργίας, από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για θέματα αθλητισμού υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας. Αντίγραφο της άδειας διεξαγωγής κοινοποιείται στην οικεία αστυνομική αρχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και τάξης.
Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων στην Οικεία Περιφέρεια και στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Ε) EΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Σε κάθε Διαιτητή θα καταβάλλονται, για κάθε συνάντηση, στην Α’ Φάση 50€, στην Β’ Φάση 80€, Γ’ και Δ’ Φάση 100€ και στην Ε’ Φάση 150€.
Η αμοιβή και η μετακίνηση των διαιτητών βαρύνουν τα γηπεδούχα σωματεία, οι οποίες θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα.
Η αεροπορική ή ακτοπλοϊκή μετακίνηση θα καλύπτεται από την ΕΟΚ, εκτός της περίπτωσης που η ομάδα είναι ΚΑΕ, η οποία υποχρεούται στην καταβολή όλων των εξόδων (αμοιβή, μετακίνηση).

Αναλυτικά καλύπτεται από την ομάδα:
Οδική μετακίνηση 0.15€ ανά χιλιόμετρο ανά διαιτητή, ελάχιστη αποζημίωση ορίζεται στα 20€ ενώ η μέγιστη στα 70€, στην αποζημίωση αυτή περιλαμβάνονται και τα έξοδα διοδίων.
Μετακινήσεις – χρήση αεροδρομίου 25€.
Σε περίπτωση μετακίνησης σε έδρα εκτός πόλης αεροδρομίου, θα λαμβάνουν 0,15€ ανά χιλιόμετρο ανά διαιτητή.

Σε περίπτωση διανυκτέρευσης λόγω αδυναμίας επιστροφής αυθημερόν 50€.
Η παραπάνω αποζημίωση των διαιτητών καταβάλλεται στον κομισάριο του αγώνα ο οποίος υποχρεούται αντίστοιχα στην καταβολή της στους διαιτητές του αγώνα. Σε περίπτωση μη ορισμού κομισάριου, οι αποζημιώσεις καταβάλλονται απευθείας στους διαιτητές του αγώνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής της, οι διαιτητές αποφασίζουν τη μη διεξαγωγή του αγώνα, μηδενισμός του γηπεδούχου σωματείου και ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου με σκορ 20-0 και αφαίρεση ενός (1) βαθμού από το πρωτάθλημα που συμμετέχει.
Η αμοιβή και τα έξοδα διαιτησίας της Ε’ φάσης θα καλύπτονται από την ΕΟΚ.

ΣΤ) ΕΞΟΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥ
Σε κάθε μέλος της γραμματείας και στον Κομισάριο θα καταβάλλονται για κάθε αγώνα, στην Α’ Φάση 25€, στη Β’ Φάση 30€, στη Γ’ και Δ’ Φάση 40€ και στην Ε’ Φάση 70€.
Η αμοιβή και η μετακίνηση της Γραμματείας και του Κομισάριου βαρύνουν τα γηπεδούχα Σωματεία και θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα.
Η ανωτέρα διαδικασία θα γίνεται με ευθύνη του Κομισάριου.
Σε περίπτωση μη καταβολής όλων των εξόδων, ισχύει ό,τι και για τη διαιτησία.

Ζ) ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
Σε όλους τους αγώνες, πλην του Τελικού, το καθαρό προϊόν των εισπράξεων, μετά την αφαίρεση των παρακάτω δαπανών:
α) Ποσοστού 15% υπέρ της ΕΟΚ
β) Ποσοστού 15% υπέρ του γηπέδου τέλεσης του αγώνα
γ) Λοιπών εξόδων (Διαιτητές, Κριτές, Κομισάριοι, υπηρεσία γηπέδου κλπ.) θα διανέμεται ανά 50 % στα διαγωνιζόμενα Σωματεία.

Στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας το καθαρό προϊόν των εισπράξεων από τα εισιτήρια, μετά την αφαίρεση όλων των δαπανών, θα διανέμεται ανά 10% στο κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο.

Η) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Το δικαίωμα της παραχώρησης και εκμετάλλευσης των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς και των διαφημιστικών πινακίδων των γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων, ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή