Την αποκατάσταση δημοτικών οδών και ασφαλτικών έργων, επιθεώρησε σε Λίνδο και Νότια Ρόδου ο Φ. Χατζηδιάκος

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στις τοπικές κοινότητες των δημοτικών ενοτήτων, Λινδίων και Νότιας Ρόδου.

Ο δήμαρχος, συναντήθηκε με όλους τους προέδρους ξεχωριστά, και συζήτησε θέματα καθημερινότητας και εκτέλεσης έργων αποκατάστασης και βελτίωσης της οδοποιίας σε αστικές και αγροτικές οδούς.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η νέα μελέτη, που αναμένεται να εγκριθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Αφορά έργα αποκατάστασης και βελτίωσης της οδοποιίας. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών, γίνεται από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηδιάκος, ζήτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και την εγγραφή πίστωση ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του δήμου, η συνολική ανάπλαση της οδού, που οδηγεί από την Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου, έως την παραλία στα Βληχά.

 

 

Στη μελέτη αυτή, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος και η κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Λινδίων κ. Γιώργο Ελευθερίου, επιθεώρησε τα νέα πεζοδρόμια στην περιοχή Κράνα, όπως και την νέα εξέδρα φιλοξενίας γάμων, στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους προέδρους της Νότιας Ρόδου, ο κος Χατζηδιάκος, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γενναδίου κ. Γιώργο Μανωλάκη, για την εξέλιξη των έργων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Γενναδίου, με την τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σημείων, όπως και για τις υπό εξέλιξη εργασίες ανόρυξης τριών νέων γεωτρήσεων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης υδάτινων πόρων στην περιοχή, με αφορμή και τη λειτουργία των δύο νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν από φέτος, όπως και για θέματα αποκατάστασης δημοτικών οδών.

 

 

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς κ. Ζαμαντάκη, ενημέρωσε το δήμαρχο για την εξέλιξη των έργων υπογειοποίησης των δικτύων στην Κατταβιά και την αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού κτιρίου της Χωροφυλακής, που εκτελούνται με τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ, συνολικού προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Γενναδίου, ως αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην περιοχή.

Με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λαχανιάς, κ. Βασίλη Μιχαήλ εξέτασαν την αξιοποίηση των ανταποδοτικών πόρων ύψους 94.000 ευρώ, από εκποίηση ακινήτου στην τοπική κοινότητα Λαχανιάς, με παρεμβάσεις εντός του παραδοσιακού οικισμού του χωριού. Εξέτασαν τα σημεία στα οποία θα γίνουν έργα πλακοστρώσεων, για την ανάδειξη του.

 

 

Στις τοπικές Κοινότητες, Ασκληπιειού, Μεσαναγρού, Απολακκιάς, Βατίου και Αρνίθας, ο κος Χατζηδιάκος, μετά και από τις επισημάνσεις των προέδρων, βασισμένες στις αναγκαιότητες των τοπικών κοινωνιών, δρομολόγησε έργα αποκατάστασης των οδών σε σημεία που κρίθηκαν αναγκαία, με πόρους ύψους 196.000 ευρώ ανταποδοτικά από Α.Π.Ε.

Τον δήμαρχο κατά την περιοδεία του συνόδευσαν: ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλης Παλαιολόγος, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας αποκεντρωμένων υπηρεσιών κ Αγαπητός Πάλλας, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και υπηρεσιακού παράγοντες.