Η “Γοργόνα” ταξίδεψε στα νησιά της Δωδεκανήσου

Η “Γοργόνα” ταξίδεψε στα νησιά της Δωδεκανήσου

Η “Γοργόνα” ταξίδεψε στα νησιά της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή το γεγονός ότι το τρέχον έτος, είναι έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το 22ο Νηπιαγωγείο πόλεως Ρόδου (στην Ακαδημία) πραγματοποίησε τη γιορτή λήξης της σχολικής του χρονιάς με μία παράσταση αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα μας!

Η παράσταση είχε τίτλο «Η Γοργόνα» του Μ. Αλεξάνδρου η αδερφή, ταξιδεύει στου Αιγαίου τα νερά και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα!

Οι μικροί «πρωταγωνιστές» με τους ρόλους που ερμήνευσαν «ζωντάνεψαν» ήθη και έθιμα, τραγούδια και χορούς της περιοχής μας, μαθαίνοντας στους νεότερους και θυμίζοντας στους μεγαλύτερους!


Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε στα παιδιά μας τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, - τονίζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου- αφού η αξία τους βρίσκεται τόσο στις έννοιες και τα μηνύματα που παρέχουν για σημαντικά γεγονότα και κοινωνικά θέματα όσο και στα οφέλη που τα παιδιά αποκομίζουν από συμμετοχή τους στην προετοιμασία και την υλοποίηση τους.

Η συμμετοχή των παιδιών σε ομάδες για υλοποίηση δραστηριοτήτων που αφορούν ήθη και έθιμα, προετοιμασία γιορτής κ.α. βοηθάει να οικοδομηθεί ένα πνεύμα συλλογικότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας, διασκέδασης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της φαντασίας

Τα ήθη και τα έθιμα αγγίζουν τα πιστεύω, τις αντιλήψεις μας, είναι συνδεδεμένα με την ταυτότητα μας ως μέλη μιας οικογένειας, μιας κοινότητας και ενός έθνους και μέσα από τον εορτασμό σημαντικών θρησκευτικών, ιστορικών, πολιτιστικών γεγονότων, γνωρίζουμε το παρελθόν μας, την ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Διαβάστε ακόμη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου