Για ληστεία στο Φαληράκι κατηγορείται 35χρονος Αλβανός

Για ληστεία στο Φαληράκι κατηγορείται 35χρονος Αλβανός

Για ληστεία στο Φαληράκι κατηγορείται 35χρονος Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Το αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε ύστερα από 4 χρόνια

Κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος 65χρονου συμπολίτη μας στο Φαληράκι, τον οποίο φέρεται να χτύπησε αλλά και να απείλησε με σκεπάρνι προκειμένου να του πάρει 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, είναι 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, οπότε και ο 65χρονος επέστρεψε σπίτι του και βρήκε μέσα τους δράστες, αλλά η υπόθεση διαλευκάνθηκε και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πρόσφατα, μετά την ταυτοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στο σπίτι του συμπολίτη μας όπου έγινε η ληστεία.

Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν στις 3 Νοεμβρίου 2014 στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου εκεί βρίσκεται το σπίτι του 65χρονου. Ο αλλοδαπός, κατηγορείται ότι πήγε εκεί μαζί με άλλα άγνωστα άτομα και αφού έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας του σπιτιού, μπήκαν μέσα με σκοπό την κλοπή. Όμως προτού προλάβουν να κάνουν κάτι, επέστρεψε στο σπίτι ο 65χρονος, ο οποίος μπήκε ανυποψίαστος μέσα και βρέθηκε μπροστά στους δράστες.

Όλοι μαζί επιτέθηκαν στον 65χρονο και τον έριξαν με τη βία στο πάτωμα, τον κλώτσησαν και τον πάτησαν στη μέση του, τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν με κάποιο όπλο και πως θα τον χτυπήσουν με σκεπάρνι, εξαναγκάζοντάς τον έτσι να τους δώσει το ποσό των 400 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και μετά την καταγγελία στην αστυνομία άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά την ταυτοποίηση του αποτυπώματος, σε βάρος του 35χρονου Αλβανού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε εξ ολοκλήρου τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως για αρκετό διάστημα εργαζόταν σε επιχείρηση τοποθέτησης τζαμιών και έτσι είχε επισκεφθεί για δουλειά αρκετά σπίτια. Ο ίδιος είπε ότι πιθανώς να είχε κάνει δουλειά και στο συγκεκριμένο σπίτι και έτσι εξηγείται ο εντοπισμός του αποτυπώματός του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο