Γ. Χατζημάρκος: «Έκρηξη» αφίξεων  τουριστών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Για “έκρηξη” των αφίξεων τουριστών  στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος προχθές  ήταν καλεσμένος στα στούντιο του notosnews και της εκπομπής «Ουδέτερη Ζώνη».

Η τουριστική κίνηση  φέτος, στη Ρόδο όπως και υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου  και των Κυκλάδων  σπάει τα κοντέρ και αυτό, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της σκληρής και στοχευμένης δουλειάς της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις μεθοδευμένες ενέργειες της περιφερειακής αρχής που στόχο έχουν το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών για τα νησιά μας όπως είναι της Κινεζικής. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διοργανώσει το φθινόπωρο στη Ρόδο μεγάλη εκδήλωση για την τέλεση ομαδικών γάμων Κινέζων που θα έρθουν στο νησί μας για αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα η περιφερειακή αρχή βρίσκεται σε επαφή με  εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, όπως είναι, η ΕLLINAIR , για την επέκταση των πτήσεων της από τη Ρόδο σε χώρες του εξωτερικού αλλά και της Qatar Airways που πρόσφατα ξεκίνησε απευθείας πτήσεις με Μύκονο, προκειμένου να δρομολογήσει αεροσκάφη και στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Οι επαφές με τους εκπροσώπους των δύο αεροπορικών εταιρειών βρίσκονται σε καλό δρόμο και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

«Με σχέδιο ανοίγουμε τις νέες αγορές που μας ενδιαφέρουν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού της, προβλήθηκε στην τουριστική έκθεση της Νότιας Κορέας. Έχουμε σχέδια αλλά δεν τα ανακοινώνουμε διότι κάποιοι τα τορπιλίζουν, τα υπονομεύουν και τα οικειοποιούνται, όπως έγινε πρόσφατα με την περίπτωση της ELLINAIR» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος,  ο οποίος αναφερόμενος στην πτώση που σημειώνει η τέλεση πολιτικών γάμων στη Λίνδο, με αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία έκανε λόγο για «λαθεμένη αντιμετώπιση της κρίσης».

Επίσης , ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του Φράγματος Γαδουρά που περιλαμβάνει την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης μέχρι τη Λίνδο, τη Νότια Ρόδο και τα Καλαβάρδα. Πρόκειται για ένα κοστοβόρο έργο που αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ επισημαίνοντας ωστόσο πως θα βρεθούν τα λεφτά για την κατασκευή του, τονίζοντας με νόημα πως η περιφερειακή αρχή σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η χρηματοδότησή του από το κεντρικό κράτος θα βρει τους πόρους που απαιτούνται από εκεί που υπάρχουν.

Τέλος,  ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη  λύπη και τον προβληματισμό του για τη συμφωνία που υπογράφτηκε την Κυριακή στις Πρέσπες  για το «Βόρεια Μακεδονία».