«Κλειδώνει» οριστικά η παραμονή της Ρόδου

«Κλειδώνει» οριστικά η παραμονή της Ρόδου

«Κλειδώνει» οριστικά η παραμονή της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 519 ΦΟΡΕΣ

Την τροποποίηση του ΚΑΠ, μέσω της οποίας τα «ελάφια» θα διαγράψουν τον υποβιβασμό τους, θα επικυρώσει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Στην αυριανή συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται να ανοίξει, και τυπικά, ο δρόμος για την παραμονή της Ρόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, μέσα από την επικύρωση των τροποποιήσεων του ΚΑΠ, έτσι όπως θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων στις 29 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες περιγράφουν το πλάνο της Ομοσπονδίας ως εξής.
Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα έχουν, όπως προβλέπει η περσινή προκήρυξη, συνολικά 116 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους.

Με την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στις 6 Αυγούστου κι εφόσον ο προβλεπόμενος αριθμός είναι μικρότερος, η ΕΠΟ θα προχωρήσει στον καταρτισμό ειδικού πίνακα και θα κατατάξει τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη φετινή Γ΄ Εθνική, ώστε να καλύψει τις όποιες κενές θέσεις με τις κατά σειρά καλύτερες, έτσι όπως θα τις αξιολογήσει βάσει των πολύ συγκεκριμένων κριτηρίων της UEFA.

Στο νέο πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος οι ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία, οι υποβιβασθείσες από τη Football League, όπως κι εκείνες της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας που θα επιλέξουν να μη συνεχίσουν σ’ αυτή, καθώς και οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Υπενθυμίζεται πως ως προς τις τελευταίες, αν αρνηθούν να αποδεχθούν τη θέση που δικαιούνται, αυτή θα προσφερθεί αρχικά στη δευτεραθλήτρια κι εφόσον κι εκείνη πει «όχι», στην τρίτη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Ένωσης.

Με δεδομένο πως οι 116 θέσεις θεωρείται απίθανο να συμπληρωθούν και τα κριτήρια της UEFA θα αναδείξουν τη Ρόδο στις κορυφαίες θέσεις του ειδικού πίνακα που θα σχηματιστεί μετά τις 6 Αυγούστου, οι φίλοι των «ελαφιών» μπορούν να είναι βέβαιοι πως η αγαπημένη τους ομάδα θα ανακτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Το πραγματικό και μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί η Ρόδος…

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή