Δεν θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ

Δεν θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ

Δεν θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2117 ΦΟΡΕΣ

Όπως διαβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της επιχείρησης Αλ. Μανωλάκης

Δεν υπάρχει θέμα μη πληρωμής των λογαριασμών του νερού από το φράγμα Γαδουρά προς την περιφέρεια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Αλέξανδρος Μανωλάκης, τονίζοντας ότι η επιχείρηση σέβεται όσα έχει υπογράψει, και δεν αρνείται να πληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Μανωλάκης βρέθηκε χθες στην περιφέρεια όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Γιάννη Φλεβάρη και την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για το φράγμα Γαδουρά.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, κατά τη χθεσινή μέρα, βεβαιώθηκε και ο δεύτερος λογαριασμός ύψους περίπου 600.000 ευρώ ενώ συνολικά μαζί με τον πρώτο, το ποσό που θα καταβληθεί στην περιφέρεια ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος λογαριασμός αφορά το διάστημα από 3 Νοεμβρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και ο δεύτερος από 1 Ιανουαρίου 2018 έως και 30 Απριλίου 2018 και το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ μόλις εγκριθούν τα εντάλματα από τον επίτροπο.

Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε τυπικούς λόγους και συγκεκριμένα στο ότι έγιναν διορθώσεις στους λογαριασμούς του νερού, που πρέπει και πάλι να εγκριθούν από τον επίτροπο.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανωλάκης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τα εξής: «σήμερα βρεθήκαμε στην περιφέρεια τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια, το δήμο και τη ΔΕΥΑΡ ώστε να ελέγξουμε και να βεβαιώσουμε το δεύτερο λογαριασμό που θα πληρώσει στη συνέχεια η ΔΕΥΑΡ βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Θα πρέπει να διευκρινίσω ότι επειδή με ρώτησαν κάποιοι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε πληρώσει, ο λόγος είναι καθαρά τυπικός, καθώς υπήρξαν κάποιες τροποποιήσεις στους λογαριασμούς και στη συνέχεια αφού έγιναν οι διορθώσεις θα πάνε πάλι στον επίτροπο ώστε να εγκρίνει το ένταλμα και να πληρωθεί κανονικά.

Δεν υπάρχει δηλαδή θέμα μη πληρωμής των λογαριασμών. Εμείς ξέρουμε απόλυτα και σεβόμαστε αυτά που έχουμε υπογράψει, και δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.
Υπάρχει μία σύμπνοια όσον αφορά τα θέματα νερού και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί ο κόσμος ενδιαφέρεται να έχει νερό στο σπίτι του. Κάποιες επιμέρους διαφορές ή λεπτομέρειες αυτές λύνονται».

Υδροδότηση και από την Κάλαθο
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε επίσης και στη χρήση του νερού από τις γεωτρήσεις της Καλάθου για να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα, μιάς και δε χρησιμοποιούνται πλέον για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών. Από τις γεωτρήσεις εκείνες θα πάρουν νερό όλες οι γύρω περιοχές μέχρι την Πυλώνα, καθώς και η Λίνδος.

«Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω ότι η περιφέρεια και ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος έχει αποδεχτεί να παραλάβει η ΔΕΥΑΡ προς χρήση τις γεωτρήσεις της Καλάθου, έτσι ώστε να προβεί σε επιπλέον έργα με δίκτυα ώστε να αποκαταστήσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα στη γύρω περιοχή της Καλάθου και της Πυλώνας, όπου έπαιρναν υφάλμυρο νερό, και να βοηθήσουμε λίγο και την περιοχή της Λίνδου.

Είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη, η οποία προέκυψε μετά τη μη χρήση των γεωτρήσεων αυτών για τα άνυδρα νησιά. Άμεσα ο κ. περιφερειάρχης μόλις πήρε την επιστολή μας απάντησε θετικά, και από σήμερα κιόλας εμείς θα κάνουμε τις αναλύσεις μας, θα διορθώσουμε ό,τι κρίνουμε εκεί απαραίτητο με τα δίκτυά μας προκειμένου να τροφοδοτήσουμε τις περιοχές αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλάκης.

Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια
Κατόπιν ερώτησης γύρω από τις υποχρεώσεις της περιφέρειας και της ΔΕΥΑΡ αντίστοιχα, αλλά και για το κόστος του νερού, απάντησε τα εξής: «Η ΔΕΥΑΡ πληρώνει όλο το κόστος της συντήρησης για το φράγμα, το προσωπικό, τα χημικά που χρησιμοποιούνται, που προβλέπονται από την προγραμματική σύμβαση και επίσης αν προκύψει κάποια βλάβη στα δίκτυα ή στο φράγμα αυτό επίσης θα το επιβαρυνθεί.
Εμείς φροντίσαμε να μη μεταβιβάσουμε κανένα κόστος στον πολίτη. Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ έχουν μείνει σταθερά, δεν αυξήθηκε τίποτα… το κόστος δεν είναι μεγάλο αν καταφέρουμε να πάρουμε τις ποσότητες που μπορεί το φράγμα να μας δώσει.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πάρουμε τα 60.000 κυβικά που περιλαμβάνονται σύμβαση αλλά έχουμε φτάσει να παίρνουμε γύρω στα 25.000 κυβικά. Αυτό επιφέρει μία αύξηση στην τιμή όμως εμείς δεν το μετακυλύουμε στον καταναλωτή και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε να μην έχουμε ούτε κέρδος ούτε ζημιά. Αυτό μέσα στον Ιούλιο θα το έχουμε καταφέρει. Η περιφέρεια από την πλευρά της κάνει και κάποια πράγματα να εξελίξει το έργο αυτό και να δώσει και μία προσθετική αξία».

Σε ό,τι αφορά τους δύο λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν προς την περιφέρεια ο κ. Μανωλάκης δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή οι δύο λογαριασμοί από 3 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 30 Απριλίου 2018 αγγίζουν το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Θα καταβληθεί εφάπαξ και ειδικότερα ο πρώτος λογαριασμός είναι από 3 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και ο δεύτερος λογαριασμός που βεβαιώσαμε σήμερα, είναι το διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2018, γύρω στις 600.000 ευρώ.

Όταν εγκριθούν από τον επίτροπο, τότε θα πληρωθούν από τη ΔΕΥΑΡ. Παράλληλα εμείς ζητήσαμε επίσημα 34.000 κυβικά για τις ανάγκες της πόλης της Ρόδου και του βόρειου τριγώνου, αλλά αυτό τεχνικά δεν είναι εφικτό να γίνει μέσα σε μία μέρα, όμως σήμερα έχουμε φτάσει τα 25.000 κυβικά. Υπολογίζουμε ότι καθημερινά η ποσότητα θα αυξάνεται κατά 800 κυβικά και δεν θα έχουμε προβλήματα».

Στο τέλος Ιουλίου το νερό στα Στεγνά
Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση στα Στεγνά, είπε ότι αν ο εργολάβος καταφέρει να τελειώσει το έργο μέσα στον Ιούλιο, τότε θα πάει και το νερό στην περιοχή. «Υπάρχουν βραχώδεις περιοχές εκεί και στενοί δρόμοι και γι΄αυτό πρέπει να κόψουμε την κυκλοφορία. Εκτιμώ ότι από 20 έως 30 Ιουλίου το έργο θα έχει τελειώσει και θα λυθεί τελείως και το πρόβλημα του Αρχαγγέλου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το φράγμα είναι ένα έργο που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και που έχει συνεχώς απαιτήσεις και κόστος συντήρησης, το οποίο καλύπτεται από τον φορέα διαχείρισης. Όπως είπε, η περιφέρεια λειτουργεί το όλο έργο στο τέλος εκκαθαρίζεται η δαπάνη και στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης το καλύπτει η ΔΕΥΑΡ.

Διαβάστε ακόμη

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι