Συνελήφθησαν τρία άτομα επειδή πουλούσαν μπαλόνια «αερίου γέλιου» στη Ρόδο

Συνελήφθησαν σήμερα μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 47χρονος ημεδαπός και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράνομη πώληση συσκευασιών (μπαλόνια) με «αέριο γέλιου».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που αποσκοπούν στην αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι λειτουργώντας καταστήματα  νυχτερινής διασκέδασης διέθεταν προς πώληση σε πελάτες μπαλόνια που περιείχαν υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντας αυτό από φιάλες νοσοκομειακού τύπου.


Κατασχέθηκαν πέντε φιάλες νοσοκομειακού τύπου και πλήθος πληθώρα μπαλονιών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για  τη νοθεία τροφίμων και παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου καλύπτοντας όλο το φάσμα πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές του 
Νοτίου Αιγαίου, ώστε να διατηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας.