Εκτιμητή για τη Νέα Αγορά αναζητά ο δήμος της Ρόδου

Η βολιδοσκόπηση για την εξεύρεση πιστοποιημένου εκτιμητή για το συγκρότημα της Νέας Αγοράς, στο πλαίσιο βεβαίως των σχεδίων για την αξιοποίησή της, έχει ξεκινήσει από τον Δήμο της Ρόδου.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προσέλκυση επενδυτών για την εκμίσθωση του εμβληματικού ακινήτου, ώστε και να συντηρηθεί το κτιριακό συγκρότημα αλλά και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του για να προσδώσει κάτι από την παλιά αίγλη στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Μάλιστα, στα αρχικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής ήταν η αξιοποίησή του «πακέτο» με τη μαρίνα Μανδρακίου, κάτι όμως που μάλλον εγκαταλείπεται.

Μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο όμως, θα πρέπει να γίνει μία προεργασία από το Δήμο και το πρώτο βήμα είναι η ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή του καθορισμού της μισθωτικής αξίας όλου του συγκροτήματος της Νέας Αγοράς. Χθες, λοιπόν, έγινε μία πρώτη συζήτηση με έναν εν δυνάμει πιστοποιημένο εκτιμητή για τη Νέα Αγορά, με τη συμμετοχή ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, αλλά και του μέλους της Δημοτικής Αρχής κ. Γιώργου Κακούλη λόγω του επαγγέλματός του.

Στην ουσία επρόκειτο για μία πρώτη συζήτηση καθ’ ότι η εκτίμηση της μισθωτικής αξίας ενός τέτοιου ακινήτου δεν είναι κάτι απλό αφού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι ενώ βέβαια εμπλέκεται και η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων.

Όλα θα πρέπει να γίνουν, λοιπόν, βάσει του κανονισμού που διέπει το συγκρότημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά μ’ αυτό. Δηλαδή, πόσα καταστήματα θα διατίθενται, αν θα παραμείνουν ως έχουν ή μπορούν να γίνουν άλλες διαρρυθμίσεις, ποιο είναι το κόστος της επισκευής καθώς αυτό βεβαίως θα συνυπολογισθεί στη μισθωτική του αξία κτλ.

Έτσι, χθες, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις πληροφορίες που πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο εκτιμητής για να προχωρήσει ενώ η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί ότι θα έχει την πληροφορία που θέλει από την πλευρά της μέσα σε διάστημα ενός μηνός από την ανάθεση του έργου αυτού.