Εξοργισμένοι για την έλλειψη νερού χιλιάδες Ροδίτες

Στα... κάγκελα βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες χιλιάδες κάτοικοι του νησιού μας εξαιτίας των προβλημάτων που καταγράφονται στην ομαλή υδροδότηση των σπιτιών τους.

Το Σαββατοκύριακο, τα παράπονα πήραν μαζική μορφή από την περιοχή των Κοσκινού, όπου δεκάδες κάτοικοι είχαν ελάχιστο ή καθόλου νερό στα σπίτια τους, εξαιτίας της έλλειψης που παρουσιάζεται. Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΡ πάντως, που απάντησαν τηλεφωνικά σε κάποιες από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, υποστήριξαν ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνει μείωση της παροχής του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μαζικές ή πολύωρες διακοπές όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται επίσης κατά καιρούς, στη Νότια Ρόδο, στον Αρχάγγελο καθώς επίσης και σε πολλά χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού μας.

Επιστρέφει ο «εφιάλτης» των πολύωρων διακοπών νερού;
Το βέβαιο είναι πάντως, ότι ο «εφιάλτης» των πολύωρων διακοπών του νερού, ο οποίος ταλαιπώρησε το περασμένο καλοκαίρι πολύ έντονα χιλιάδες κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού μας, δεν έχει εκλείψει και ότι ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
Για τον λόγο αυτό, οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΡ προειδοποιούν ότι η χρήση του νερού θα πρέπει να γίνεται με εξαιρετική προσοχή και ότι προσωρινά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση νερού για πότισμα κήπων, δέντρων κλπ.

Διαμαρτυρία από Κοσκινού
Αφόρητη έχει αρχίσει να γίνεται η κατάσταση με το πρόβλημα του νερού, ένα πρόβλημα που φαίνεται πως για μια ακόμη χρονιά θα αντιμετωπίσει το νησί μας. Ήδη, στα μέσα της τουριστικής σεζόν, η "Ροδιακή" δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από αναγνώστες της, απο διαφορετικές περιοχές του νησιού για τα μεγάλα προβλήματα υδροδότησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το email που εστάλη την Κυριακή το βράδυ στη  "Ροδιακή" και αναφέρει:

«Σήμερα στα Κοσκινού από το πρωί ίσα που τρέχει το νερό από τις βρύσες. Στις 19.30’ δε, κόπηκε παντελώς με την προοπτική να ξαναέχουμε νερό από αύριο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το 10404.
Αν στα Κοσκινού που απέχουν μόλις 8 χλμ. από το κέντρο της Ρόδου υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης, τότε για ποια προβλήματα είπαμε ότι έλυσε το «πολυσυζητημένο» Φράγμα Γαδουρά;
Κάτοικος Κοσκινού

Τρέχει η ΔΕΥΑΡ
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Λίνδο, όπου μεταφέρθηκε νερό με υδροφόρες επειδή για δέκα ώρες η πίεση ήταν χαμηλή, αφορούσε συγκεκριμένη περιοχή και κάποιες επιχειρήσεις και αυτό αποκαταστάθηκε το Σάββατο το βράδυ.

Αποκατάσταση των προβλημάτων έγινε και στο Παραδείσι και τη Θολό.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε από το Σάββατο στα Κολύμπια, το οποίο, όπως λένε από τη ΔΕΥΑΡ, προκλήθηκε από τη μεγάλη κατανάλωση στην περιοχή. Από χθες, ωστόσο, και η περιοχή αυτή επέστρεψε στην «ομαλότητα»…

Μόνιμος «πονοκέφαλος» ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει η περιοχή του Αρχαγγέλου που, όμως, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί άμεσα με την τοποθέτηση μίας αντλίας. Βέβαια, υπάρχει και το πρόβλημα στο Μανδρικό,  όπου έριξε το βάρος η ΔΕΥΑΡ τις προηγούμενες ημέρες.

Εκείνο που έκαναν οι αρμόδιοι είναι μία νέα γεώτρηση στην Κρητηνία που αν βρεθεί νερό, αναμένεται να τροφοδοτήσει την  Κάμειρο Σκάλα και το Μανδρικό.
Σημαντικό είναι, τέλος, ότι η Ιαλυσός συνδέθηκε για πρώτη φορά με το φράγμα και θα παίρνει αρκετά κυβικά νερού την ημέρα.