Έκτακτη συνεδρίαση για το νερό της Νότιας Ρόδου

Έκτακτη συνεδρίαση για το νερό της Νότιας Ρόδου

Έκτακτη συνεδρίαση για το νερό της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 701 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από το εξώδικο που έστειλαν επιχειρηματίες και ιδιώτες

Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, αναφορικά με το νερό στη Νότια Ρόδο.

Όπως έγραψε χθες η “Ροδιακή”, είκοσι επιχειρηματίες και ιδιώτες της Νότιας Ρόδου απέστειλαν εξώδικο με το οποίο φέρνουν τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ προ των ευθυνών της για την ποιότητα του νερού που τους παρέχει, το οποίο, όπως τονίζουν, είναι «άκρως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση».

Η εξώδικη δήλωση έχει επίσης κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο Δήμαρχο Ρόδου αλλά και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΡ, αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών της Νότιας Ρόδου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι των κατοίκων και των επαγγελματιών της Νότιας Ρόδου. Κλήθηκε επίσης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε να λάβει χώρα, σήμερα στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιχείρησης Δεσμευόμαστε να κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα της κοινής μας συνάντησης στα ΜΜΕ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση».

Δηλώσεις του Αγ. Πάλλα
Πόσιμο νερό έχει δοθεί από τη ΔΕΥΑΡ στη Νότια Ρόδο τις τελευταίες τρεις ημέρες, δοκιμάζοντας τις «αντοχές» του συστήματος.

Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας χθες το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΑΛΜΟΥ «Ελευθερία του Λόγου» ο Αντιδήμαρχος και μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Αγαπητός Πάλλας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάλλας, «έχουν δίκιο οι κάτοικοι ή οι επιχειρηματίες της περιοχής αλλά εδώ και 3 μέρες έχει αλλάξει η ποιότητα του νερού στη Νότια Ρόδο, με κάποιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει. Όμως όλο αυτό το κάνουμε δοκιμαστικά γιατί μπορεί να αντέξει το σύστημα, μπορεί όμως και όχι, διότι είναι πολύ μικρές οι ποσότητες του νερού.

Προσπαθούμε να δώσουμε τη λύση ώστε να παρέχουμε καθαρό νερό στην περιοχή. Πιστεύω να καταλαβαίνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της παραλιακής περιοχής ότι δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα εφόσον έχει υφαλμυρώσει η παραλιακή του Γενναδίου και της Λαχανιάς».

Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε και τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπη κατανάλωση του νερού, ποτίζοντας φυτά και γκαζόν!
«Αυτό το νερό που τους δίδεται θα πρέπει να το προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ποτίζουν γκαζόν και δέντρα και να μην έχουμε νερό πόσιμο» είπε ο κ. Πάλλας καταλήγοντας πως «από πλευράς ΔΕΥΑΡ κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι δυνατό και ανθρώπινο να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Ανακοίνωση για το Μανδρικό

Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής Μανδρικού, εξαιτίας της εξάντλησης των αποθεμάτων νερού.

Η εξάντληση των αποθεμάτων νερού οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως στις ελάχιστες ποσότητες βροχοπτώσεων.

Καταβάλλονται προσπάθειες για την ανεύρεση νέων περιοχών με υδροφορία για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, ενέργειες που απαιτούν χρόνο για την υλοποίησή τους.

Η ΔΕΥΑΡ για διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της περιοχής του Μανδρικού, τροφοδότησε άμεσα και προσωρινά την περιοχή από γεώτρηση της περιοχής Κρητηνίας με αρδευτικό νερό, με συνεχείς αναγγελίες και ενημέρωση των κατοίκων ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση αλλά όχι για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η ενέργειά μας αυτή ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, αφού η μοναδική άλλη επιλογή θα ήταν η οριστική διακοπή υδροδότησης!

Η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση θα αρθεί μόνο με επίσημη ανακοίνωση της Επιχείρησης και μόνο εφόσον αρθούν οι λόγοι ακαταλληλότητας του νερού.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη