Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο νησί της Τήλου

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο νησί της Τήλου

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο νησί της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.)., αποτελούμενη από τους ερευνητές-Μηχανολόγους Μηχανικούς κ.κ. Χριστόπουλο Κων/νο, Τζάνε Γεώργιο και Νομικό Γεώργιο με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Σπυρόπουλο ΕΔΙΠ του ΠΑ.Δ.Α., ολοκλήρωσε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην οροφή δημοτικού κτιρίου του δήμου Τήλου.

Το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιείται κυρίως ως εκθεσιακός χώρος (TILOS Info kiosk) και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του παραθαλάσσιου οικισμού Λιβάδια.
Με δεδομένο ότι η Τήλος χαρακτηρίζεται από υψηλό ηλιακό δυναμικό και παρά τα πιθανά προβλήματα σκίασης που καταγράφονται σε κατοικημένες περιοχές, η αναμενόμενη παραγωγή του Φ/Β σταθμού εκτιμάται στις 8000kWh ετησίως, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν αφενός τις ανάγκες τυπικής χρήσης δύο ηλεκτρικών οχημάτων αφετέρου να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτροφωτισμού του παραλιακού πεζόδρομου «Τάσος Αλιφέρης» του οικισμού, αξιοποιώντας τον ενεργειακό συμψηφισμό (Net-Metering).

Η καινοτόμα αυτή εγκατάσταση αποτελεί την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας της δημάρχου Τήλου κας Μαρίας Καμμά και του Δ/ντή του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ καθηγητή κ. Ιωάννη Κ. Καλδέλλη, έχει την πλήρη στήριξη του Προέδρου της Διοικούσας του ΠΑ.Δ.Α. καθηγητή κ. Κων/νου Μουτζούρη και χρηματοδοτείται από την επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΠΑ.Δ.Α., στο πλαίσιο της υλοποίησης του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS - Horizon 2020.
Για την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί ο επιτοίχιος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να λειτουργήσει πριν το τέλος Ιουλίου και ο ηλιακός σταθμός φόρτισης του δήμου Τήλου.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)