Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης ζήτησε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου

Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης ζήτησε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου

Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης ζήτησε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1453 ΦΟΡΕΣ

Για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα στην πόλη

Όλα τα «κακώς κείμενα» που ταλανίζουν κυρίως την πόλη της Ρόδου, τόσο τη Μεσαιωνική όσο και τη Νέα, τέθηκαν επί τάπητος, χθες, από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής, προς τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων και πιο…αισθητή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως στις τουριστικές περιοχές, και βέβαια τη διαρκή συνεργασία της με το Δήμο.

Μία ώρα περίπου διήρκεσε η σύσκεψη που συγκάλεσε, αργά χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος, στην οποία μετείχαν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργος Στέργου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γιάννης Τσακιράκης και άλλοι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Μεσαιωνικής Πόλης κ.κ. Γιώργος Πόκκιας και Τέρης Χατζηιωάννου αντίστοιχα καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τους κοινόχρηστους χώρους κ. Γιώργος Κακούλης.
Καθώς η Ρόδος βρίσκεται στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν και με τα προβλήματα λειτουργίας στην πόλη (και όχι μόνο) να είναι κάτι παραπάνω από αισθητά, φυσικό είναι ο Δήμαρχος να γίνεται αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων και κριτικής.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκάλεσε αυτή τη σύσκεψη για να ζητήσει διαρκή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και εντατικοποίηση των ελέγχων και των «επιχειρήσεων».

Μάλιστα, από την αρχή της σύσκεψης, μίλησε για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει αρκετές φορές, κυρίως το κέντρο της πόλης, με κυρίαρχο πρόβλημα βέβαια το κυκλοφοριακό.

Εκτός, όμως, από αυτό, τα θέματα που έθεσαν, χθες, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. ήταν... εφ’ όλης της ύλης, δηλαδή ό,τι μας απασχολεί και... μας πληγώνει στην πόλη: Κυκλοφοριακό, άγρα πελατών, επαιτεία, παράνομο εμπόριο, παράνομοι μασέρ στις παραλίες, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, κυκλοφορία οχημάτων στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης κτλ.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ζήτησαν, λένε οι ίδιες πληροφορίες, μία πιο οργανωμένη και διαρκή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και όχι αποσπασματικές ενέργειες προκειμένου, αν όχι να παταχθούν, να περιοριστούν τουλάχιστον αυτά τα φαινόμενα και να βελτιωθεί η κατάσταση στο full της σεζόν.

Από πλευράς των εκπροσώπων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., οι πληροφορίες λένε ότι, για ακόμα μία φορά, αντέτειναν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση με την υποστελέχωση, και ειδικά τέτοια εποχή. Συμφώνησαν, όμως, ότι θα συνδράμουν το Δήμο όπου μπορούν και ότι η συνεργασία είναι δεδομένη.

Έτσι, εκείνο που αποφασίστηκε, είναι να καθιερωθούν πλέον οι έλεγχοι για καταλήψεις στους κοινόχρηστους χώρους δύο φορές την εβδομάδα. Όσο αφορά στη Μεσαιωνική Πόλη, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ζήτησαν πιο τακτικές περιπολίες από την Τροχαία για την κυκλοφορία των οχημάτων αφού μετά τη 1:00 το βράδυ εισέρχονται τροχοφόρα. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι οι πύλες που έχουν μπάρες δεν μπορούν να είναι κλειστές συνεχώς, δηλαδή και κατά τη διάρκεια της νύχτας, για λόγους ασφαλείας.

Έτσι, συμφωνήθηκε ότι τρεις φορές την εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί «επιχειρήσεις» στο εσωτερικό του Μνημείου και μάλιστα θα εξαντλεί την αυστηρότητα με την επιβολή προστίμων, ακόμα και την αφαίρεση πινακίδων.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ζήτησαν να είναι αισθητή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και σε όλα τα τουριστικά σημεία στη Νέα Πόλη, όπως στην οδό Ορφανίδου και να διενεργούνται έλεγχοι και στις εμποροπανήγυρεις, κάτι στο οποίο συμφώνησαν.

Όσον αφορά, τέλος, στο κυκλοφοριακό, αυτό αντιμετωπίζεται ως ένα ειδικό πρόβλημα, μια και δεν μπορεί να βελτιωθεί…από τη μια μέρα στην άλλη. Από τη Δημοτική Αρχή ευελπιστούν ότι από του χρόνου θα υπάρξει βελτίωση με τους σχεδιασμούς που γίνονται ενώ ήδη φέτος θεωρούν ότι θα αποφορτιστεί κάπως το κέντρο και η παραλιακή οδός με τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Ακαντιά.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες