«Παράθυρο σωτηρίας» για Καρδάμαινα ή Παστίδα!

Τον τρόπο να διοργανώσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 με δεκαέξι ομάδες αναζητά, κατά πληροφορίες, η ΕΠΣΔ. 

 Η επιλογή του πρωταθλητή του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας Αστέρα Μασσάρων, καθώς και των δευτεραθλητών των δύο ομίλων Ευκλή και Αγίου Ισιδώρου να μην αποδεχθούν τις θέσεις ανόδου που κέρδισαν, ως επιλαχόντες πίσω από τον Καλυμνιακό, δημιούργησε κενό, αφήνοντας την Α’ κατηγορία με δεκαπέντε ομάδες. 

Από τη στιγμή που η προκήρυξη προβλέπει τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος δεκαέξι ομάδων, οι παράγοντες της Ένωσης εμφανίζονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, ακόμα κι αν χρειαστεί να κρατήσουν στην κατηγορία μία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν. 

Στον περσινό ΚΑΠ υπάρχει το σχετικό «παράθυρο» για την περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των ομάδων που προβλέπει η προκήρυξη, αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές (άρθρο 4 και άρθρο 21) και κατά πληροφορίες, δεν αλλάζει κάτι ούτε στον νέο που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επόμενων ημερών. 

Οι άνθρωποι τόσο της Δόξας Καρδάμαινας, όσο και του Αστέρα Παστίδας φέρονται να είναι ενήμεροι για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, μόνο που την αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, ειδικά εκείνοι του σωματείου της Κω. 

Στην περίπτωση που το «παράθυρο» ανοίξει για τα καλά ωστόσο τα δύο σωματεία αρνηθούν, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries θα διεξαχθεί με δεκαπέντε ομάδες. 

Διευκρινίζεται, πως η Δόξα Ψίνθου δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την κενή θέση, δεδομένου πως υποβιβάστηκε όχι βαθμολογικά, αλλά αποσυρόμενη από τις διοργανώσεις της περασμένης σεζόν, ενώ απαγορευτική θα είναι μία πρόσκληση για τον Νικαγόρα.