Τη μαφιόζικη επίθεση καταδικάζουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας

Τη μαφιόζικη επίθεση καταδικάζουν  οι υπάλληλοι της Περιφέρειας

Τη μαφιόζικη επίθεση καταδικάζουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 546 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό βίας σε βάρος μηχανικού της πολεοδομίας Θήρας, εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων περιφέρειας νοτίου Αιγαίου των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο σύλλογος, οι υπάλληλοι προσπαθούν να κάνουν μόνο τη δουλειά τους τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και συνεχώς επιφορτίζονται με νέες αρμοδιότητες.

Μάλιστα με αφορμή το περιστατικό αυτό ζητούν από την Πολιτεία, την Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο τους, καθώς και την άμεση στελέχωση όλων των τραγικά υποστελεχωμένων υπηρεσιών, υπό τον φόβο να σημειωθεί το ίδιο περιστατικό και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, άγνωστα άτομα εισέβαλαν στο δημαρχείο Θήρας, εντόπισαν τον συγκεκριμένο υπάλληλο και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Ζώρζος, η επίθεση σχετιζόταν με την έκδοση άδειας σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και μάλιστα ο υπάλληλος είχε δεχθεί απειλές για την ίδια υπόθεση και στο παρελθόν.

Στην ανακοίνωσή του με τον τίτλο «Καταδικάζουμε την μαφιόζικη επίθεση κατά υπαλλήλου του Δήμου Θήρας» ο ΣΥΠΝΑΠΕΔ αναφέρει τα εξής:

«Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού υπαλλήλου της Πολεοδομίας του Δήμου Θήρας, επειδή απλά έκανε τη δουλειά του, παίρνουν διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου - κατεστημένου εξαιτίας της στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων και πολιτών.

Ως εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για το συμβάν και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το έργο των συναδέλφων που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της παραβατικότητας και την τήρηση της νομιμότητας, που πραγματοποιείται κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Θεωρούμε δεδομένη και αυτονόητη τη συνδρομή και παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Απαιτούμε από την Πολιτεία, την Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια, νομική θωράκιση στο έργο μας, καθώς και την άμεση στελέχωση όλων των τραγικά υποστελεχωμένων υπηρεσιών μας».

Για τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποί τους:
• ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ – Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΕΝΕΣΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΜΙΧΑΗΛ ΛΥΡΙΣΤΗΣ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι.
• ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη