Απέναντι στα Modela οι Underdogs

Απέναντι στα  Modela οι Underdogs

Απέναντι στα Modela οι Underdogs

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Η ομάδα του Παναγιώτη Παπακώστα απέκλεισε από την ημιτελική του ανοιχτού τουρνουά τη Χαβαλένθια (64-56) και θ’ αντιμετωπίσει την Πέμπτη τα Modela για την πρόκριση στον τελικό!

Η πρώτη από τις δύο «μονομαχίες» που οδηγούν στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου στο 7ο ανοιχτό τουρνουά, που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου στο Βενετόκλειο, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός καθώς θα αναμετρηθούν η περσινή φιναλίστ ομάδα της διοργάνωσης, οι Underdogs, και οι κάτοχοι του τίτλου το 2016, τα Modela.

Το βράδυ της Πέμπτης, η ομάδα του Παναγιώτη Παπακώστα επικράτησε δύσκολα με 64-56 κι άφησε εκτός τετράδας την αξιόμαχη Χαβαλένθια.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Underdogs να κάνουν το 9-10, 14-10 και τη Χαβαλένθια να απαντάει με δύο τρίποντα από Βενιζέλη και Λιβιεράτο για το 16-18. Ο Πολυχρονίου ισοφάρισε και στο 13’ οι Underdogs πήραν προβάδισμα έξι πόντων (28-22) προτού η Χαβαλένθια μειώσει σε απόσταση αναπνοής (28-27).

Ο τραυματισμός του Γιώργου Πολίτη στο 15ο λεπτό του αγώνα πείσμωσε τους Underdogs, με τον Παπακώστα να παίρνει τη θέση του και να συμβάλλει στο 35-28. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν επιβλητικοί για έξι λεπτά, κρατώντας αφ’ ενός άποντη την αντίπαλό τους και αφ’ ετέρου χτίζοντας διαφορά 14 πόντων (44-30, 48-34 στο 27’).

Η Χαβαλένθια δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα. Όπως δεν τα είχε παρατήσει στο ντέρμπι των δύο παρατάσεων με τα Modela, όπως δεν είχε εγκαταλείψει τη «μάχη» κόντρα στο ΤΕΕ, έτσι και προχθές έκανε την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο και με «αιχμή του δόρατος» τον Βενιζέλη, πλησίασε σε 55-54 στα 2.29’’ για το τέλος. Ο Πολυχρονίου έκανε το 57-54 αλλά ο Χαρκιανάκης «απάντησε» αμέσως. Το καλάθι που καθόρισε το παιχνίδι ήταν το τρίποντο του Βαγγέλη Τσεκουρά (60-56) στα 75’’ καθώς έβαλε τη Χαβαλένθια σε δύσκολη θέση και την ανάγκασε να ψάξει ένα εξίσου μεγάλο σουτ.

Με τον Λιβιεράτο παροπλισμένο στον πάγκο, επίσης λόγω τραυματισμού, το κρίσιμο τρίποντο πήρε ο Κοντός από τη γωνία. Ήταν άστοχος αλλά η Χαβαλένθια πήρε το ριμπάουντ και ανανέωσε την επίθεσή της. Αυτή τη φορά το σουτ πήρε ο Βενιζέλης αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να κατεβάσει τη διαφορά και πάλι στον πόντο.

Έχοντας περάσει προ πολλού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Χαβαλένθια δεν είχε περιθώρια. Έκανε αμέσως φάουλ (34’’) και ο Κρασουδάκης ψύχραιμα ευστόχησε και στις δύο βολές, σφραγίζοντας οριστικά τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-18, 35-30(ημιχρ.) 53-43, 64-56
Διαιτητές: Αντωνίου, Νικηφορίδης, Βλάσσης

Underdogs (Παπακώστας): Μανέττας Μιχ., Πολίτης 3(1), Στεφανίδης 7(1), Κλαδίτης, Κουντούρης 6, Πολυχρόνης 6, Κρασουδάκης 15(1), Μελισσάς 2, Πολυχρονίου 9, Τσεκουράς 5(1), Παπακώστας 5, Κουλούμπρης 6.
Χαβαλένθια (Λιβιεράτος): Μήτκας 3(1), Βενιζέλης 19(3), Κοντός 3(1), Καντής, Χαρκιανάκης 3, Λιβιεράτος 7(1), Αττιτής 2, Μανέττας Μ. 9, Κουκιάς 10.

Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών θα αναδειχθεί το βράδυ της προσεχούς Τρίτης, με το Hermes Electroinvest να περιμένει το νικητή του αγώνα ΤΕΕ – Δικηγόροι.

Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή