Σχολικά είδη για τους πυρόπληκτους μαθητές

Σχολικά είδη που έχουν ανάγκη οι μαθητές, θα αρχίσει να συγκεντρώνει η περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου για να τα στείλει στους πληγέντες από τη φωτιά κατοίκους της Αττικής, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Kοινωνικής Mέριμνας Θωμάς Σωτρίλλης, ένας εκ των υπευθύνων για το συντονισμό της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην περιοχή μας, μόλις σταλεί και η τελευταία ποσότητα με τα βασικά είδη, τότε θα σταλούν και τα σχολικά είδη για τα παιδιά των πληγέντων.  

«Υπάρχει μία φοβερή ανταπόκριση από τον κόσμο στην πρόσκληση που έκανε η περιφέρεια για συλλογή ιματισμού κλινοσκεπασμάτων και άλλων ειδών σε σημείο οι ασχολούμενοι με τη συλλογή αυτής της βοήθειας, δηλαδή εγώ, η κα Γιασιράνη και ο κ. Ευστρατίου να μην προλαβαίνουμε να γεμίζουμε φορτηγά, και να τα μεταφέρουμε στις αποθήκες της περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης και πρόσθεσε «ό,τι δίνει ο κόσμος το δίνει με πολλή αγάπη, ενώ από σήμερα έχουμε αρχίσει να συλλέγουμε και σχολικά, καθώς σε ένα μήνα θα ανοίξουν τα σχολεία.

Οι μαθητές έχασαν τα πάντα και είπαμε από σήμερα να συλλέξουμε ό,τι χρειάζεται ένας μαθητής για να σταλούν στη συνέχεια. Εφόσον φύγουν πρώτα τα φορτία ιματισμού, φαρμάκων, των ειδών περιποίησης προσωπικής υγιεινής θα στείλουμε σε δεύτερη φάση τα σχολικά είδη για τα παιδιά των περιοχών αυτών».

Γαστρεντερίτιδα
Ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε και στους ελέγχους που διεξάγονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους δεν έχει διαπιστωθεί κάτι που να αφορά κρούσματα γαστρεντερίτιδα.  Όμως γίνονται όπως είπε συστάσεις σε κάθε κατάστημα που ελέγχεται από το υγειονομείο και τους συνεργάτες της υπηρεσίες.

«Κάτι σοβαρό που να χρειαστεί να κλείσουμε την επιχείρηση δεν έχει προκύψει» δήλωσε προσθέτοντας και τα εξής: «Ωστόσο οι έλεγχοι συνεχίζονται και μάλιστα γίνονται και σε βραδινές εξόδους των κλιμακίων,  τα μέλη των οποίων ευχαριστώ, καθώς βοηθούν στο να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα, της υποστελέχωσης.
 Όχι μόνο εργάζονται στο ωράριό τους αλλά εργάζονται και το βράδυ. Για παράδειγμα χτες το προσωπικό της υγειονομικής υπηρεσίας έφτασε μέχρι τη Λίνδο. Και σήμερα πάλι είναι στην υπηρεσία τους.

Έλεγχοι νερού
Ερωτηθείς για το αν υπήρξε εξέλιξη επί του θέματος των ελέγχων στο νερό σε ό,τι αφορά τα δείγματα της ΔΕΥΑΡ, απάντησε ότι κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί… όποιος θέλει να πάρει τα αποτελέσματα είμαστε στη διάθεσή του να του τα δώσουμε. Βέβαια αυτό θα γίνει μετά από αίτηση και αφού τηρηθούν οι διαδικασίες. Εμείς ως περιφέρεια δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Τα αποτελέσματα που έρχονται πάνε και στη ΔΕΥΑΡ και σε εμάς.

Η ΔΕΥΑΡ όμως δεν μας έχει αποστείλει αποτελέσματα, παρά το ότι τα ζητήσαμε. Eίχα μία επιστολή του γενικού διευθυντή κ. Διακομανώλη τις προάλλες με την οποία με… επιπλήττει γιατί δε διάβασα τις επιστολές του σωστά.  Εγώ θέλω να σταματήσει αυτή η διαμάχη…Μάλιστα είχα και μία… επίπληξη από τον δήμαρχο γιατί ήμουν αυστηρός με τον κ. Διακομανώλη, όταν όμως του είπα ότι θα σου στείλω την επιστολή του να τη διαβάσεις για να μου πεις αν έκανα σωστά, ή αν ήμουν ήπιος στην απάντησή μου, εκεί έληξε η συζήτηση» κατέληξε ο κ. Σωτρίλλης.