Δρομολογείται συμφωνία πρακτόρων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Δρομολογείται συμφωνία πρακτόρων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Δρομολογείται συμφωνία πρακτόρων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Μαραθώνια η χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο της Ρόδου

Σε καλό δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας, ακόμα και μέσα στη φετινή σεζόν, βρίσκονται πλέον οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και οι πράκτορες, μετά τη χθεσινή, μαραθώνια, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, κατά την οποία αποφασίστηκε ότι μέχρι τις 14 Αυγούστου αμφότερες οι δύο πλευρές να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις.

Από τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η συνάντηση στην αίθουσα εθιμοτυπίας και ολοκληρώθηκε γύρω στις 6:00 το απόγευμα! Παρόντες ήταν, βέβαια, εκτός από τον Δήμαρχο που είχε ρόλο συντονιστή, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους κ. Καπάνταη, ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Κατσίβας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Ματσίγκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου ξεναγών κ. Κολιάδης ο κ. Στάμου ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Αντωνόγλου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ.α.

Καταρχήν, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ήταν μεγάλο βήμα ότι οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι της συζήτησης.

Το δεύτερο είναι ότι «πέρασαν» την τοπική συλλογή σύμβαση που ζητά το Σωματείο να υπογραφεί, άρθρο-άρθρο και κατατέθηκαν προτάσεις εκατέρωθεν. Αυτές θα μεταφερθούν στα αρμόδια όργανα και των δύο πλευρών με στόχο να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα που θα μπορούν να υπογράψουν για το καλό του ροδιακού τουρισμού.

Οι τελικές προτάσεις και των δύο πλευρών αναμένεται να παρουσιαστούν στις 14 Αυγούστου και εφόσον τελικά υπογραφεί τοπική συλλογική σύμβαση, αυτή θα έχει ισχύ από 1η Αυγούστου.

Ενδεικτικό της προόδου που σημειώθηκε, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι ότι οι πράκτορες, ακόμα και αυτοί που δεν είναι μέλη της Ένωσης, έδειξαν καλή διάθεση απέναντι στην προοπτική να υπογραφεί μία τοπική συλλογική σύμβαση η οποία να καλύπτει όλα τα πρακτορεία. Σημειώνεται ότι δεν έχει υπογραφεί τέτοια από το 2011.

Από την πλευρά των οδηγών, ζητείται να γίνουν ρυθμίσεις όσο αφορά καταρχήν στο ωράριο εργασίας τους, την αμοιβή τους και θέματα προσωπικού.

Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται στις ώρες εργασίας που ζητούν να μειωθούν καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολλές, ακόμα και για την ιδιαιτερότητα που έχει η Ρόδος. Πάντως, σ’ αυτό, εξαιρούν ορισμένους από τους πράκτορες.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών