Το μεγαλείο της ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, πολιτιστικά, εθνικά, γεωγραφικά, δεν εκχωρείται, δεν τεμαχίζεται...

Το μεγαλείο της ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, πολιτιστικά, εθνικά, γεωγραφικά, δεν εκχωρείται, δεν τεμαχίζεται...

Το μεγαλείο της ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, πολιτιστικά, εθνικά, γεωγραφικά, δεν εκχωρείται, δεν τεμαχίζεται...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Ακόμη και ο ξένος διάσημος συγγραφέας Α.G. WELLS, στο πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, και άκρως επιστημονικά ενδιαφέρον βιβλίο του “ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” και ξεκινώντας από την καταγωγή της Γης και καταλήγοντας στα αποτελέσματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, αφιερώνει τρία κεφάλαια εκ του συνόλου των 60, στο 23ο οι Έλληνες, στο 25ο το μεγαλείο της Ελλάδος και στο 26ο “Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ” αντιγράφω δύο + δύο σημεία:

1oν Από το 431 ως το 400 π.Χ. ο Πελοπονησσιακός πόλεμος ρήμαξε την Ελλάδα. Εντωμεταξύ στα ΒΟΡΕΙΑ της Ελλάδος η συγγενική χώρα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αναδείκνυε σταδιακά την ισχύ και τον πολιτισμό της. Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ μιλούσαν μια γλώσσα πολύ κοντινή στα ελληνικά και αρκετές φορές οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αθλητές έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 339 π.Χ. ο βασιλιάς αυτής της μικρής χώρας έγινε ένας άνδρας με μεγάλες ικανότητες και φιλοδοξίες, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

Ο Φίλιππος στο παρελθόν είχε βρεθεί όμηρος στην Ελλάδα, είχε πλήρη ελληνική εκπαίδευση και πιθανότατα γνώριζε τις ιδέες του Ηρόδοτου - οι οποίες είχαν επίσης αναπτυχθεί από τον φιλόσοφο Ισοκράτη - για μια πιθανή κατάκτηση της Ασίας, από την Ενωμένη Ελλάδα.

2ον Με τον νέο του στρατό ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ επέκτεινε τα σύνορά του μέσω Θεσσαλίας ως την Ελλάδα και με τη μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.) εναντίον της Αθήνας και των συμμάχων της είχε όλη την Ελλάδα στα πόδια του. Επιτέλους το όνειρο του Ηρόδοτου γινόταν πραγματικότητα. Μια διάσκεψη όλων των ελληνικών πολιτειών, διόρισε τον Φίλιππο γενικό στρατηγό μιας Ελληνομακεδονικής Συνομοσπονδίας εναντίον της Περσίας, και το 336 π.Χ. η προωθημένη φρουρά του πέρασε στην Ασία.

3ον Ο Αριστοτέλης - Έλλην φιλόσοφος - καταγόταν από τα Στάγειρα της Μακεδονίας και ο πατέρας του ήταν γιατρός στην Αυλή του Μακεδόνα βασιλιά. Για ένα διάστημα ο Αριστοτέλης ήταν δάσκαλος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, του γιού του βασιλιά της Μακεδονίας για τα σπουδαία κατορθώματα του οποίου θα δούμε... παρακάτω:

4ον Ο Αλέξανδρος πρώτα στράφηκε προς Βορρά και κατεδίωξε τον Δαρετό, - τον έφτασαν την αυγή και τον βρήκαν να πεθαίνει στο άρμα του δολοφονημένος από δικούς του ανθρώπους. Ζούσε ακόμη όταν τον βρήκαν οι πρώτοι Έλληνες. Όταν έφτασε όμως ο Αλέξανδρος, ήταν νεκρός. (Δικό μου, πού ήταν οι Σκοπιανοί;)

H εμπλοκή της λέξεως ΣΚΟΠΙΑ με την ελληνικότατη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι μια πραγματική συνωμοσία των Μεγάλων Στρατιωτικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναξιόπιστων συμμάχων των ελληνικών νομίμων συμφερόντων διεθνών συμφωνιών, και που αποδεικνύεται αφού η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ και σε λίγο και της Ε.Ε. μας εκβιάζει, μας απειλεί, μας προκαλεί ανοιχτά και όλοι αδιαφορούν.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου