Με Θύελλα Ραφήνας ο ΔΙ.ΑΣ.

Με Θύελλα Ραφήνας ο ΔΙ.ΑΣ.

Με Θύελλα Ραφήνας ο ΔΙ.ΑΣ.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Την κυπελλούχο Αν. Αττικής θα φιλοξενήσει στις 26 Αυγούστου, ο κυπελλούχος Δωδεκανήσου, στην Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Υποχρεωτική από του χρόνου η συμμετοχή όλων των κυπελλούχων των ΕΠΣ,ενώ θα υπάρχουν και οικονομικές απολαβές. Φιλικό με Διαγόρα την

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος που περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ ερασιτεχνικών σωματείων, μεταξύ αυτών και του κυπελλούχου Δωδεκανήοσυ, ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την κυπελλούχο Ανατολικής Αττικής, Θύελλα Ραφήνας.

Η κλήρωση έγινε ξεχωριστά για την κάθε μία από τις τέσσερις ζώνες στις οποίες έχουν χωριστεί τα σωματεία με γεωγραφικά κριτήρια. Ο ΔΙ.ΑΣ τοποθετήθηκε στην 4η ζώνη και κατά την κλήρωση του έτυχε η Θύελλα, την οποία θα φιλοξενήσει στην Κω στις 26 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια τςη 4ης ζώνης:
1. ΔΙ.ΑΣ. - ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ο.Φ.
3. ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ Α.Ο.
4. ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο. - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Α.Ο.

Υποχρεωτική η συμμετοχή από του χρόνου
Ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων, Σταύρος Ψαρόπουλος, πΑΊρνοντας το λόγο εξήγησε το πώς θα εφαρμοσθεί η όλη διαδικασία της διοργάνωσης:

«Η σημερινή (χθεσινή) κλήρωση αφορά τις ομάδες που εκπροσωπούν τις Ενώσεις τους ως Κυπελλούχοι. Θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι 53 νικήτριες, ωστόσο 12 από αυτές δεν προσήλθαν, για διάφορους λόγους, γεγονός για το οποίο δείχνουμε κατανόηση, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το νέο φορμάτ διεξαγωγής και υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο από του χρόνου θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, διαφορετικά θα υπάρξουν ποινές, σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο ΚΑΠ, με σκοπό να αντιμετωπίζεται ο θεσμός με τη δέουσα σοβαρότητα.

Άλλωστε, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, ότι μέρος των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα κατανεμηθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Υπάρχουν οι προτάσεις μας και στο επόμενο συμβούλιο θα αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής. Οι ομάδες θα λάβουν ωστόσο κάποιο σοβαρό ποσό, το οποίο θα αυξάνεται όσο προχωρούν οι φάσεις. Εκτός λοιπόν από την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ιστορία τους και να ακουστούν πανελλαδικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα έχουν και οικονομικές απολαβές. Από του χρόνου μάλιστα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινούν από την α’ φάση.

Υπάρχει, τέλος, πρόταση της Επιτροπής, τα σωματεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα μετακινηθούν προς τα νησιά και το αντίστροφο, να λάβουν επιδότηση για τα έξοδα του ταξιδιού τους, που αναμένουμε να γίνει δεκτή ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στο Κύπελλο. Η Επιτροπή, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πιθανότητα έκπληξης, αποφάσισε στη γ’ φάση, οι ερασιτεχνικές ομάδες που θα προκριθούν, να αγωνιστούν στην έδρα τους με ομάδες της Football League.

Στην παρούσα φάση θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και στο ζήτημα της αποχής των 12 σωματείων, που οπωσδήποτε μας αλλάζει το αρχικό πλάνο. Ο στόχος πάντως είναι στις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι όμιλοι».

Φιλικό με Διαγόρα την Πέμπτη
Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι θα δώσει ο κυπελλούχος Δωδεκανήσου αφού την Πέμπτη θα μεταβεί στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Διαγόρα.

Η ομάδα του Γιάννη Μανούσογλου θέλει να προετοιμαστεί κατάλληλα τόσο γι’ αυτό το ματς όσο και το Σούπερ Καπ απέναντι στον Φοίβο.

Ο ΔΙ.ΑΣ θα μεταβεί στη Ρόδο την Πέμπτη το απόγευμα και το φιλικό έχει προγραμματιστεί για τις 21:30 στο Δημοτικό Στάδιο.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους