Ελεύθερος με όρους 29χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους 29χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους 29χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 29χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί στις 8 Αυγούστου το μεσημέρι λίγη ώρα αφότου είχε παραλάβει δέμα με ναρκωτικά από εταιρεία ταχυμεταφορών.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος κατηγορούμενος, αποδέχτηκε εν μέρει τα όσα του αποδίδονται, ότι δηλαδή ήταν πράγματι αυτός που αγόρασε μαζί με ένα ακόμη άτομο τα ναρκωτικά και τα απέστειλε εδώ προκειμένου να τα μοιραστούν και να κάνουν οι ίδιοι χρήση. Ο 29χρονος είπε πως δεν είναι εξαρτημένος αλλά πως περιστασιακά καπνίζει. Τέλος την ποσότητα θα την μοιράζονταν με το άτομο που την αγόρασαν μαζί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.
Η σύλληψη του 29χρονου έγινε στις 8 Αυγούστου 2018 στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και λίγη ώρα αφότου είχε παραλάβει δέμα με ναρκωτικές ουσίες από εταιρεία μεταφορών.
Συνολικά στην κατοχή του βρέθηκαν 53 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία και κατασχέθηκαν!

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός είχε τεθεί το τελευταίο διάστημα υπό επιτήρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης καθώς είχε διαπιστωθεί ότι παραλάμβανε δέματα με ναρκωτικά και στη συνέχεια τα διαμοίραζε-πουλούσε σε ενδιαφερόμενους τοξικομανείς.
Έτσι την περασμένη Τετάρτη (8 Αυγούστου) το μεσημέρι, και αφού προηγουμένως είχε εξακριβωθεί η παραλαβή ύποπτου δέματος από τον 29χρονο αλλοδαπό, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 7,9 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι, που διαμένει ο 29χρονος, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 42,4 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε εννέα συσκευασίες
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Το δέμα (χάρτινόοκιβώτιο) που είχε παραλάβει νωρίτερα.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο αλλοδαπός διέμενε και παράνομα στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο