«Λίγοι γνώριζαν τα προβλήματα της Ραφαέλας Σπανουδάκη»

«Λίγοι γνώριζαν  τα προβλήματα της Ραφαέλας Σπανουδάκη»

«Λίγοι γνώριζαν τα προβλήματα της Ραφαέλας Σπανουδάκη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Ο προπονητής Κώστας Βογιατζάκης κάνει απολογισμό της χρονιάς, την οποία όμως κρίνει επιτυχημένη για την αθλήτριά του, Σπανουδάκη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου που κρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορικά συμμετοχές για την Ελληνική Εθνική Ομάδα, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στην βαθμολογία με 6 μετάλλια (τρία χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο είναι ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας στο Βερολίνο, ισοφαρίζοντας σε αριθμό όσα είχαν κατακτήσει οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες το 2002 στο Μόναχο) και συμμετοχή σε 12 τελικούς αγωνισμάτων από τους 37 αθλητές και αθλήτριές της, ο προπονητής της νεαρής σπρίντερ Ραφαέλας Σπανουδάκη – Χατζηρήγα, που αγωνίστηκε στα 100μ. Κώστας Βογιατζάκης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς:

“Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς με πολλά προβλήματα και εμπόδια αλλά κάνοντας τον συνολικό απολογισμό κρίνω ότι ήταν μια πετυχημένη χρόνια.

Η Ραφαέλα πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 60μ με 7″29 και πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με πρόκριση για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, ατομικό ρεκόρ στα 100μ και μάλιστα με μια μεγάλη επίδοση 11″27, πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στα 100μ, ατομικό ρεκόρ στα 200μ με 23″24 – ένας χρόνος που αποτελεί την 4η επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας αλλά και πάλι μικρός για τις δυνατότητές της! Να σημειώσω ότι ήταν το μοναδικό της 200άρι καθώς δεν πρόλαβε να έχει δεύτερη συμμετοχή λόγω μιας ενόχλησης που είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες στα 100μ, μια μεγάλη επιτυχία σε ένα δύσκολο αγώνα. Πρόκριση και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου!

Δυστυχώς στο Πανευρωπαϊκό δεν τα καταφέραμε. Κάναμε μια άσχημη κούρσα στους προκριματικούς γύρους που μας στοίχισε τη συμμετοχή στα ημιτελικά με αποτέλεσμα τη 16η θέση αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Λίγοι γνωρίζουν ότι η Ραφαέλα συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν μας επέτρεψε να δουλέψουμε όπως είχαμε σχεδιάσει.

Λίγοι επίσης γνωρίζουν πόσα προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε για να μπορέσει να κάνει σωστή προπόνηση. Δεν υπήρχε στιγμή που να ήμαστε ήρεμοι έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα. Κάποια στιγμή το πήραμε απόφαση και το δεχτήκαμε για να μη μας καταβάλει. Είμαι περήφανος για την αθλήτριά μου και ό,τι πέτυχε φέτος με τόσες δυσκολίες που εύχομαι να την κάνουν πιο δυνατή και να την οπλίσουν με πείσμα για τη συνέχεια!

Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν… ευτυχώς που ήταν και αυτοί. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στις φετινές διοργανώσεις. Οι τεράστιες διακρίσεις και επιτυχίες που κατάφεραν να πετύχουν παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας έδωσαν ελπίδα και χαρά σε όλους!”

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή