Αγωγή για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Αγωγή για την κινητοποίηση  των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Αγωγή για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1319 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάζεται σήμερα το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), δηλώνουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου οι οποίοι σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, το πρωί, θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο, όπου και θα εκδικαστεί αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους τουριστικά γραφεία, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στο μεταξύ χθες κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία εργατικών διαφορών) αγωγή κατά του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «O Κολοσσός», με την οποία ζητείται να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Η αγωγή κατατέθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Κωσταντίνο Ανυφαντή και Αλέξανδρο Μουρίκη για λογαριασμό της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνικά Λεωφορεία A.E.” και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα στις 9 το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρόκειται να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση και να καταθέσουν προτάσεις και τα μέλη της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων δι;a του δικηγόρου τους κ. Χάρη Βασιλειάδη.
Σημειώνεται πως η αγωγή στρέφεται κατά του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων αλλά και ειδικότερα κατά του προέδρου και του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του, οι οποίοι και εκπροσωπούνται από το νομικό τους σύμβουλο κ. Ηλία Ζωγραφίδη.

Στην αγωγή ζητείται από το δικαστήριο να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, να μην παραταθεί ή επαναληφθεί και να υπάρξει συγκεκριμένη χρηματική ποινή σε περίπτωση παραβίασης.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων, «Ο Κολοσσός», πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες απεργίες, αφότου παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία που είχε οριστεί κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών στο dημαρχείο της Ρόδου, στις αρχές Αυγούστου, και, όπως δηλώνουν, η Ένωση τουριστικών πρακτόρων επέδειξε αδιαφορία αφού δεν προσήλθε στο τραπέζι για να υπογράψει τη ΣΣΕ.

Εν τω μεταξύ, το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, όπου και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, στη συνέχεια μετέβησαν στην πλατεία Δημαρχείου, εκπρόσωποί τους ζήτησαν από την Τροχαία τη διενέργεια ελέγχων και την ακινητοποίηση τουριστικών λεωφορείων που “έσπασαν” την απεργία, όπως και να ενημερωθεί η Εισαγγελία.
Χθες, Δευτέρα 20 Αυγούστου, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο ΕΚΡ όπου και αποφασίστηκε η συνέχιση των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι και χθες, μέχρι δηλαδή να υπάρξει κάποια θετική για το Σωματείο εξέλιξη.

Παράλληλα, αποφάσισαν, σήμερα το πρωί, να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής. Επίσης, αργά χθες το μεσημέρι, ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον οποίο και ενημέρωσαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι εκπρόσωποι των οδηγών, εκτός από το Δήμο και την Περιφέρεια, είχαν επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ενώ και ο Πρόεδρος των Ξεναγών, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, είχε επικοινωνία με τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή ημέρα δεν αναμένεται να είναι εύκολη αφού πέρα από την εκδίκαση της αγωγής και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, πληροφορίες λένε ότι πολλά τουριστικά γραφεία έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, με το πρόβλημα να εστιάζεται στη μεταφορά τουριστών από και προς το αεροδρόμιο.

Στήριξη από παντού
Μεγάλη είναι, όμως, η στήριξη της οποίας τυγχάνουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, από τότε που ανέκυψε το θέμα και η οποία κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Καταρχήν, από την πρώτη στιγμή κοντά τους βρέθηκαν, εκτός από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου-χθες απέστειλε επιστολή με την οποία απηύθυνε έκκληση για στήριξη, προς όλους τους συναρμόδιους φορείς ο Πρόεδρός του κ. Σάββας Χατζησάββας (βλ. παραπλήσιες στήλες)-και το ΠΑΜΕ, οι ξεναγοί οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία για να τους συμπαρασταθούν ενώ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες, αποφάσισαν ότι στην επόμενη απεργία των οδηγών θα συμμετάσχουν και εκείνοι.
Ακόμη, ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και το Σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ ψήφισμα εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνιών και στα αστικά-υπεραστικά ΚΤΕΛ του νομού (σ.σ. πρώην Σωματείο εργαζομένων στη «ΡΟΔΑ»).

Όπως αναφέρει στο ψήφισμα που εξέδωσε, εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ρόδου, όπου απεργούν δικαίως ζητώντας την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ανθρώπινο ωράριο εργασίας».
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ένωση», που τάσσεται στο πλευρό και στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου. Αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς, οι δεδομένες συνθήκες εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του φυσιολογικού με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα κινδύνου. Η ασφάλεια φυσικά τόσο των ιδίων των οδηγών, των τουριστών που μεταφέρουν, αλλά και των πολιτών είναι ένα ζήτημα που δεν χωράει διαπραγμάτευση.

Είναι απαραίτητο να υπογραφεί άμεσα μια νέα ΣΣΕ που να εξασφαλίζει τόσο αξιοπρεπείς μισθούς όσο και ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται στο πλευρό τους έως ότου ο αγώνας του να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Τη στήριξή τους στο Σωματείο εκφράζουν και οι ταξιτζήδες, δι;a του Προέδρου τους κ. Καστανίδη.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου