Ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής για τις κινητοποιήσεις των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτη την ώρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν τουριστικά γραφεία κατά του Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων και μελών της διοίκησης, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία του παράνομη και καταχρηστική.

Από νωρίς το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Ρόδου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Σωματείου αλλά και εκπρόσωποι αρκετών φορέων και συλλόγων.


Αυτή τη στιγμή η αίθουσα όπου εκδικάζεται η αγωγή είναι κατάμεστη ενώ αισθητή είναι και η παρουσία της Αστυνομίας.

Παρόντες μεταξύ άλλων είναι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χατζησάββας, των ξεναγών κ. Κολιαδης, των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Σταμούλης, της ΡΟΔΑ ο κ. Κοντούδακης, των ιδιωτικών υπαλλήλων, του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο κ.α. Ακόμη, για αρκετή ώρα παρακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ. κ. Καρικης, το μέλος της δ.κ. Ρόδου κ. Στυλιανού, ο κ. Τάκης Ποτσος με άλλα στελέχη του ΠΑΜΕ κ.α.

Μέχρι στιγμής έχουν προσκληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείων κ. Ματσιγγος και ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών λεωφορείων κ. Δρακιου.

Η Πρόεδρος εστίασε στο πώς φθάσαμε από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο στις 8 Αυγούστου, στην απεργία, στις εργασιακές συνθήκες και το μισθολογικό των οδηγών αλλά και στις επιπτώσεις που έχει η απεργία στον τουρισμό του νησιού.

Η αγωγή κατατέθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Κωσταντίνο Ανυφαντή και Αλέξανδρο Μουρίκη για λογαριασμό της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνικά Λεωφορεία A.E.Πρόσθετη παρέμβαση με την κατάθεση σχετικών προτάσεων έκαναν και τα μέλη της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων δια του δικηγόρου τους κ. Χάρη Βασιλειάδη.

Νομικοί σύμβουλοι στο πλευρό των οδηγών τουριστικών λεωφορείων είναι οι δικηγόροι κ.κ. Ηλίας Ζωγραφίδης και Σάββας Λυριστής.

Η διαδικασία συνεχίζεται