Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση των συνδυασμών

Αγώνας δρόμου για  τη  στελέχωση των συνδυασμών

Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση των συνδυασμών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1071 ΦΟΡΕΣ

Έντονη κινητικότητα και διεργασίες έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επιτελείς και οι “κομματάρχες” για τη συγκρότηση συνδυασμών στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον δήμο Ρόδου.

Πράγματι, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, οι επιτελείς των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και επαφές για να στελεχώσουν τους συνδυασμούς, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πέραν των δεδομένων υποψηφίων οι διεργασίες αφορούν και ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι, οι οποίοι, βολιδοσκοπούν και διερευνούν τις δυνατότητές τους, για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Φημολογείται πάντως εντόνως, ότι οι “κομματάρχες” των υποψηφίων βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού αρκετοί συμπατριώτες μας αρνούνται να συμμετάσχουν στα κοινά, ακόμα κι αν στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί μ’ αυτά.

Οι διεργασίες πάντως εκ των πραγμάτων πρόκειται να ενταθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, όταν προφανώς ξεκαθαρίσει και το ποιοί, θα είναι υποψήφιοι, δεδομένου ότι δεν έχει κλείσει το συγκεκριμένο θέμα. Τα δεδομένα από τα “στρατόπεδα” των υποψηφίων και των “φερόμενων” ως υποψηφίων, καταγράφονται ως εξής:

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ο νυν περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος σίγουρος υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται ιδιαίτερα προσεκτικά για την ενίσχυση του συνδυασμού του, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στις Κυκλάδες, περιμένοντας να δει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του.
Αιχμή του δόρατος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Χατζημάρκου, θα αποτελέσουν τα πεπραγμένα της θητείας του.

Ως πιθανός αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη προαλείφεται ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Μανώλης Γλυνός, για τον οποίο πάντως υπάρχουν δύο βασικά ερωτηματικά.
Πρώτον, αν τελικά οριστικοποιήσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος (σ.σ όπως είναι γνωστό έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει τι θα πράξει στα μέσα Σεπτεμβρίου) και δεύτερον εάν τύχει υποστήριξης και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι διεργασίες αφορούν την πιθανή υποψηφιότητά του και είναι σαφές ότι αν κάνει πίσω, τότε θα υπάρξουν γενικότερες ανακατατάξεις.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ
Τα πράγματα στον δήμο της Ρόδου, φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα, αλλά πιθανόν να υπάρξουν και εδώ ανατροπές.

Ο νυν δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος
Εχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος και ήδη κινείται δραστήρια για την ενίσχυση του συνδυασμού του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, επιδιώκει το “φρεσκάρισμα” με νέα πρόσωπα, αλλά ο βασικός κορμός υποψηφίων θα είναι η παράταξη της πλειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης έχει κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα είναι υποψήφιος ξανά και διατηρεί στο πλευρό του αρκετά στελέχη της παράταξής του, παρά το γεγονός ότι πιθανολογούνται “διαρροές”. Φημολογείται επίσης, ότι θα τύχει της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κι αυτό να έχει ξεκαθαρίσει. Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζει η υποψηφιότητα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνη Καμπουράκη που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό. Ήδη φημολογείται ότι έχουν συστρατευτεί μαζί του, δοκιμασμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά δεν αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου κ. Κώστα Ταρασλιά ενώ τελευταία υπάρχει επίσης φημολογία για πιθανή υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Γιαννικουρή. Γενικώς πάντως για τις υποψηφιότητες στον δήμο Ρόδου, υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, που βολιδοσκοπούν καταστάσεις και συσχετισμούς για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας