Γενική συνέλευση χθες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Πανηγυρική γενική συνέλευση, στις 6:00 χθες το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου (ΕΚΡ) επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σωματείο Οδηγών τουριστικών λεωφορείων, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους νόμιμη ενώ σήμερα αναμένεται να καταφθάνουν συνδικαλιστές από διάφορες περιοχές της χώρας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους ενόψει της αυριανής, κρίσιμης, συνάντησης στο Δημαρχείο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, που έχει ως αντικείμενο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες οι Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σχεδίασαν να πανηγυρίσουν τη δικαστική απόφαση, καταρχήν, με το Σωματείο τους να συγκαλεί γενική συνέλευση το απόγευμα στο ΕΚΡ προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα τα μέλη και από τον δικηγόρο τους κ. Ηλία Ζωγραφίδη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Στέλιος Καπάνταης, απηύθυνε πρόσκληση στις Διοικήσεις των Σωματείων και άλλων κλάδων, και στα μέλη τους, εφόσον το επιθυμούν να έρθουν για να πανηγυρίσουν μαζί τους, μια και μετά τη γ.σ. επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πορεία η οποία θα είχε κατάληξη στο αεροδρόμιο.
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να καταφθάσουν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους κ. Θέμης Αμπλάς, καθώς και ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Σωματείου από την Κρήτη αλλά και εκπρόσωποι Σωματείων από την Κω και από άλλα μέρη της χώρας.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο κ. Καπάνταης, η συμπαράσταση της οποίας τυγχάνουν από άλλα μέρη της χώρας είναι μεγάλη και οι ίδιοι θεωρούν ότι έβαλαν ένα λιθαράκι το οποίο θα αποτελέσει πάτημα για όλα τα Σωματεία που απεργούν με νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Σωματείων αναμένεται να βρίσκονται στο Δημαρχείο αύριο, προκειμένου να δείξουν και εκεί τη συμπαράστασή τους κατά τη συνάντηση με τον κ. Νεφελούδη.