Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στις όψεις του Εθνικού Θεάτρου

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στις όψεις του Εθνικού Θεάτρου

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στις όψεις του Εθνικού Θεάτρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 830 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμες και οι μελέτες για την ολοκληρωμένη παρέμβαση

Έτοιμο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών στις εξωτερικές όψεις του Εθνικού Θεάτρου ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός όπως και η πηγή χρηματοδότησης για το σύνολο της επισκευής του μοναδικού αυτού κτηρίου, δήλωσε χθες ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος.

Συγκεκριμένα, ενημερώνοντας για τα έργα, έκανε ειδική αναφορά στο Εθνικό Θέατρο, κάνοντας γνωστό ότι ήδη του κατατέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη εργασιών στις εξωτερικές όψεις του κτηρίου. Επειδή, όπως είπε… ακούει πολλά, θέλησε να κάνει γνωστό ότι η εργολαβία που θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο αφορά στη διαμόρφωση των εξωτερικών όψεων της ανατολικής και βόρειας πλευράς. Παράλληλα, η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης έχει έτοιμη και εγκεκριμένη τη μελέτη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα της τη διαβιβάσουν ώστε να προχωρήσουν στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξωτερικών όψεων.

Όμως, ταυτόχρονα, την επόμενη εβδομάδα γίνεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης των μελετών, που σημαίνει ότι μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένες τις μελέτες, για το σύνολο του Εθνικού Θεάτρου.

Έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό του Δήμου 1,5 εκατ. ευρώ για τις μελέτες ωστόσο ο Δήμαρχος πιστεύει ότι θα χρειαστεί μόνο το ένα τρίτο τους. Με την ολοκλήρωση των μελετών θα προχωρήσουν και μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει ο σχεδιασμός από πού θα χρηματοδοτηθεί και πώς θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για το σύνολο της επισκευής και της επαναχρησιμοποίησης του Εθνικού Θεάτρου.

Άλλα έργα
Καταρχήν, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον συμπατριώτη μας Νεκτάριο Σαντορινιό λέγοντας ότι είναι μία αναβάθμιση ο ορισμός του ως αναπληρωτή Υπουργού από τη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που κατείχε το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας ότι κάθε περιοχή θέλει να έχει τον δικό της άνθρωπο στο κυβερνητικό επιτελείο. Θεωρεί, λοιπόν, ότι η παρουσία του με την ιδιότητα πλέον του αναπληρωτή Υπουργού θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην προώθηση, ένταξη, υλοποίηση κάποιων επιπλέον έργων από αυτά τα οποία έχουν σχεδιάσει.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ξεκίνησε με μία αναφορά στις εργασίες ανάπλασης που γίνονται αυτό το διάστημα στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, εκεί που στεγάζονται οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου. Η Υπηρεσία Πρασίνου, λοιπόν, με εκείνην της καθημερινότητας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, έχουν αναλάβει να περιποιηθούν όλο εκείνο το χώρο και έτσι αναδεικνύεται η περιοχή εκείνη.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έρχονταν για έγκριση νέες μελέτες με ίδιους πόρους, προϋπολογισμού 1 εκατ. 135 χιλιάδων ευρώ. Επίσης, τους προηγούμενους μήνες δημοπρατήθηκαν έργα ύψους 9,9 εκατ. ευρώ, τα οποία προχωρούν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να μπορέσουν να εγκαταστήσουν εργολάβους μέσα στο 2018.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα έργα: Πρόκειται για την αποκατάσταση των φτερών του οδοστρώματος στην περιοχή του Ροδινιού, εκεί που έγινε το ατύχημα με το βυτιοφόρο όπου θα γίνει διαμόρφωση προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ. Επίσης, η έγκριση της μελέτης κατασκευής πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή των Βληχών, επίσης 200 χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός.

Ακόμη, 300 χιλιάδες ευρώ διατίθενται για τον φωτισμό στις καινούργιες περιοχές που εντάχθηκαν στο Σχέδιο πόλεως, από το Μήδεια μέχρι το Νοσοκομείο.

Το δ.σ. κλήθηκε να εγκρίνει και αποδοχές χρηματοδότησης σε εντάξεις έργων του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 4.347.000 ευρώ για να προχωρήσουν στους διαγωνισμούς. Είναι το αντιπλημμυρικό έργο του «Ποτού» και η αγορά μεγάλων μηχανημάτων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο Δήμο, τα οποία ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σημαντικότερό είναι, βέβαια, αυτό που είχε ανακοινώσει, προϋπολογισμού 2 εκατ. 380 χιλιάδων ευρώ, το οποίο αφορά στη χρηματοδότηση από ένα ειδικό πρόγραμμα, με μία μελέτη που έτρεξαν οι υπηρεσίες και αφορά στην αποπεράτωση για την επανάχρηση του ακινήτου της νέας πτέρυγας στο παλαιό νοσοκομείου, η οποία, ως γνωστόν, θα μετατραπεί σε «Μέγαρο Υπηρεσιών».

Ακόμη, δύο νέες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο οι οποίες αφορούν και οι δύο στη συντήρηση και ανάπλαση της περιοχής στην πλατεία Αργυροκάστρου και της Πινακοθήκης με το ποσό των 680 χιλιάδων ευρώ αφού ο Δήμος πήρε το ισόγειο και τον πρώτο όροφο από την αρχαιολογία ενώ 320 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την πλατεία.
Όσον αφορά στον τομέα της καθημερινότητας, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στους πεζόδρομους ενώ μετακομίζουν και τα σπιτάκια της ανακύκλωσης την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό της Ψαροπούλας θα μεταφερθεί στο Καλλιπάτειρα και εκείνο στην Κολώνα θα βρίσκεται πλέον στην Εθνικής Αντιστάσεως, κοντά στο πάρκο Γοργοποτάμου.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη