Από το Εφετείο ζητούν οι αιρετοί να κριθούν για τις πλημμύρες της Κρεμαστής

Από το Εφετείο ζητούν οι αιρετοί να κριθούν για τις πλημμύρες της Κρεμαστής

Από το Εφετείο ζητούν οι αιρετοί να κριθούν για τις πλημμύρες της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσαν χθες τις εφέσεις κατά του βουλεύματος

Για λάθη, παραλείψεις και αντιφάσεις στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με τα οποία θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, κάνουν λόγο με σχετικές εκθέσεις που κατέθεσαν χθες στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Φώτης Χατζηδιάκος και Στάθης Κουσουρνάς.

Χθες το πρωί, και οι τρεις τους μέσω των δικηγόρων τους κ.κ. Δήμου Μουτάφη, Γρηγόρη Μοράρη, Κώστα Σαρρή, Φώτη Κωστόπουλου και Μανώλη Κουτσούκου, ζήτησαν την «εξαφάνιση» του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επικαλούμενοι στις εκθέσεις τους νομικές αλλά και ουσιαστικές αιτιάσεις.

Ο τότε περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στην έκθεση εφέσεώς του κάνει λόγο μεταξύ άλλων για έλλειψη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ του αποτελέσματος και των ενεργειών, μη εφαρμογή του άρθρου 15 ενώ χαρακτηρίζει το βούλευμα αντιφατικό ή ελλιπές, με ανύπαρκτη αιτιολογία σε πολλά καίρια σημεία.


Στο ίδιο πλαίσιο κινείται σύμφωνα με πληροφορίες και η έκθεση εφέσεως που κατέθεσε και ο τότε δήμαρχος Ρόδου κος Στάθης Κουσουρνάς, ενώ ο τότε αντιπεριφερειάρχης και νυν δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος στην έκθεση εφέσεώς του, αναφέρει για παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς σε βάρος του, με την πρόκληση πλημμύρας και τον πνιγμό ανθρώπων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα (από τις αρμοδιότητες που του είχαν εκχωρηθεί) να παραγγέλνει μελέτες, να διενεργεί διαγωνισμούς ή να εκτελεί έργα χωρίς την αντίστοιχη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της περιφέρειας.

Ειδικότερα ο κος Φώτης Χατζηδιάκος κάνει λόγο για απαράδεκτη ποινικοποίηση της πολιτικής του συμπεριφοράς χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς να του αποδίδεται συγκεκριμένη κατηγορία ή παράληψη παρά μόνο γενικά κι αόριστα ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στο βόρειο τρίγωνο της Ροδου.

Τέλος, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να εμφανιστούν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, όταν θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις εκθέσεις εφέσεώς τους, προκειμένου να παρέχουν τις σχετικές διευκρινήσεις και αποσαφηνίσεις.

Η υπόθεση αφορά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί της Ρόδου τον Νοέμβριο του 2013 και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τέσσερις άνθρωποι!

Το Δικαστικό Συμβούλιο πριν από μερικές εβδομάδες αποφάσισε την παραπομπή και των τριών ανδρών με τις ιδιότητες που είχαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή τον Γιάννη Μαχαιρίδη ως περιφερειάρχη, τον Φώτη Χατζηδιάκο ως αντιπεριφερειάρχη και τον Στάθη Κουσουρνά ως δήμαρχο Ρόδου, για τα αδικήματα της πλημμύρας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και της έκθεσης, από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου