«Ώρα μηδέν» για το ανδρικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου

«Ώρα μηδέν» για το ανδρικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου

«Ώρα μηδέν» για το ανδρικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Στο χειρότερο σημείο από τη στιγμή ίδρυσής του, αφού σε ολόκληρη Ρόδο μόνο τρία σωματεία λειτουργούν ανάλογο τμήμα

Με αφανισμό κινδυνεύει το πρωτάθλημα ανδρών της Δωδεκανήσου, τουλάχιστον όσον αφορά στον Όμιλο Ρόδου, αφού ο αριθμός των ομάδων έχει μειωθεί δραματικά και δυστυχώς δεν φαίνεται φως στην άλλη άκρη του τούνελ. Νησί με πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους έχει μόλις τρία σωματεία που λειτουργούν τμήμα ανδρών και μάλιστα η μισή ομάδα απαρτίζεται από παιδιά των υποδομών!

Γαλάζια Ακαδημία (που δημιουργήθηκε μόλις πέρσι!), Διαγόρας και Ροδίων Άθλησις είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που θα κατεβάσουν ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αφού η Σύμη είναι γνωστό εδώ και καιρό πως δεν θα κατέβαινε, ο Ήλιος είναι από πέρσι αδρανής, η Ελπίδα έχει «κατεβάσει ρολά» μετά την υποτιθέμενη ένωση με την Καλλιθέα ενώ ο πάλαι ποτέ κραταιός Ιάλυσος διαθέτει μόνο έφηβους και θέλει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του Κολοσσού, δηλαδή να κατέβει άνευ συναγωνισμού, αν και δεν θα αποφύγει τα έξοδα διαιτησίας κλπ.

Όπως συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι τα πράγματα στη συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής, το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοερχόταν από τη διοργανώτρια στα σωματεία και από τα σωματεία στη διοργανώτρια. Μέχρι και η «γιγάντωση» των εργασιακών τουρνουά θεωρήθηκε εν μέρει ως υπαίτια για τη συρρίκνωση του τοπικού μπάσκετ, από τον εκπρόσωπο του Διαγόρα, Χάραλντ Σέγκρεν.

Η προσοχή όλων στράφηκε στον εκπρόσωπο του Ιάλυσου, Χρήστο Καλενδέρη, ο οποίος κλήθηκε να δώσει θετική ή αρνητική απάντηση για το αν οι «ερυθροκίτρινοι» θα κατέβουν ή όχι. Γιατί «άλλο είναι να κατέβουν τρεις ομάδες, κι άλλο να κατέβουν» σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής, Ανδριάνα Μπαφίτη.

Η μία ομάδα θα κάνει τη διαφορά. Και με βάση αυτό το σενάριο, έπεσε στο τραπέζι το σενάριο δημιουργία ενιαίου ομίλου. Δηλαδή, έχουν μείνει όλες κι όλες τρεις ομάδες στη Ρόδο, θα πρέπει ξαφνικά να εκτινάξουν το όποιο μπάτζετ έχουν προγραμματίσει για να πάνε τέσσερις φορές στην Κω (με διανυκτέρευση) και δύο στην Κάλυμνο.

«Θα ήταν ιδανικό να γίνονταν 18 αγωνιστικές αλλά δεν υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα» ανέφερε ο πρόεδρος του Φοίβου Κω, Νίκος Μιμερίνης, που ήταν παρών στη συνεδρίαση και μαζί με τον προπονητή του Πανιωνίου Λέρου, Γιάννη Μωραΐτη, ήταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι σωματείων από το βόρειο συγκρότημα.

Η τοποθέτηση του Μιμερίνη ήταν ενδεικτική της διαφοράς του πώς θα θέλαμε να ήταν το πρωτάθλημα στον τόπο μας από το ποιες είναι οι ρεαλιστικές συνθήκες. Από τη στιγμή που οι ομάδες πληρώνουν τα πάντα και προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα έξοδά τους, ο ενιαίος όμιλος θα τα «βουλιάξει» περαιτέρω και μπορεί του χρόνου να μην έχουμε καμία ομάδα ανδρών στη Ρόδο…

Εν τέλει, κατέληξαν στους δύο Ομίλους, είτε παίξει κανονικά ο Ιάλυσος (έστω και με τους έφηβους) είτε άνευ συναγωνισμού.

Κατόπιν τούτου, θ’ αλλάξει και το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος στον Όμιλο Ρόδου, χωρίς αγώνες κατάταξης μετά τη regular season.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”