Οι λόγοι για τα τροχαία στη Ρόδο

Αναφέρει συμπολίτης μας, αναφορικά με τα τροχαία τα εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή στο σημερινό σας φύλλο, την καταγγελία των κατοίκων της Ιαλυσού, σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα τόσο στη Ιαλυσό, όσο και στο υπόλοιπο νησί.

Πολλοί είναι οι λόγοι που συνηγορούν στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, οι κυριότεροι των οποίων, κατά τη γνώμη μου είναι οι εξής:

1. Η έλλειψη παιδείας και κυκλοφοριακής αγωγής.

2. Ο "ωχαδελφισμός" της φυλής μας που την συναντάμε σε κάθε βήμα μας, στην καθημερινότητα μας.

3. Στη συγκεκριμμένη περίπτωση της Ιαλυσού, παρόλο τα συχνά δημοσιεύματα, κανείς αρμόδιος, Δήμος ή Περιφέρεια δεν ίδρωσε τ' αυτί τους ώστε να προβούν στη σήμανση και στον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής

4. Η έλλειψη αστυνόμευσης εκ μέρους της Τροχαίας η οποία προφανώς οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

Τα ταμεία του δημοσίου στη Ρόδο, θα γέμιζαν μόνο από την περιφρόνηση των οδηγών δικύκλων στο προστατευτικό κράνος, που θα έσωζε ζωές ή και η λειτουργία των κινητών τηλέφωνων την ώρα της οδήγησης.

Η μόνη μας ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα των ελλήνων, είναι η αυστηρή, αυστηρότατη αστυνόμευση. Διενοήθη κανείς από εμάς, να οδηγήσει στο εξωτερικό μ' αυτή τη συμπεριφορά μας; Ούτε κατά διάνοια.

Κανείς εισαγγελέας δεν πρόκειται ν'αλλάξει την θλιβερή αυτή κατάσταση αν εμείς οι ίδιοι, κυρίως, δεν αλλάξουμε την οδική μας συμπεριφορά. Μέχρι τότε η άσφαλτος, δυστυχώς, θα χρωματίζεται με αίμα και δάκρυα.

Ευχαριστώ γιά τη φιλοξενία
Κώστας Παλιούρης...».