Εκδηλώσεις συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Εκδηλώσεις συλλόγου Αρχιτεκτονικής και  Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Εκδηλώσεις συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Ο σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του 2018:

Τον Οκτώβριο
Την Πέμπτη, 4/10/2018 στις 19:30 στο Κατάλυμα της Αγγλίας στο πλαίσιο του αφιερώματος οικολογικών ταινιών που πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΕΛΛΕΤ) θα προβληθεί η ταινία «Just Eat It-A food waste story (Καναδάς, 2014)», μια ταινία τεκμηρίωσης 74 λεπτών για την ακραία κατανάλωση της τροφής και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα διευθύνει η διατροφολόγος Σουζάνα Ιωακειμίδου. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη λιτή και υγιεινή διατροφή και στην ιστορία της ελληνικής διατροφής εστιάζοντας μάλιστα σε «πιάτα» της αρχαιότητας, τα οποία οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν!

Την Πέμπτη 25/10/2018 στις 19:30 στο Κατάλυμα της Αγγλίας θα παρουσιαστεί από τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Ιωάννη Βολανάκη το βιβλίο «Geschichte der Alten Rhodier (1900)/Ιστορία των Αρχαίων Ροδίων» του H. van Gelder (1876-1960). To βιβλίο αποτελεί παλαιότερη έκδοση του συλλόγου.

Τον Νοέμβριο. «Μια γιορτή για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου».
Στα τέλη του μήνα Νοεμβρίου προγραμματίζεται μια δράση με επίκεντρο το Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα παρουσιαστούν δρώμενα από ομάδες καλλιτεχνών στον περιβάλλοντα χώρο Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, το οποίο παραμένει κλειστό για αρκετά έτη. Η δράση αυτή στόχο έχει την προβολή του μοναδικού αυτού μνημείου και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για το έργο φορέων ώστε να επισπευθούν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης και το μοναδικό θέατρο του νησιού μας, εστία και κέντρο κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης να ανοίξει για τους καλλιτέχνες και το κοινό της Ρόδου. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Τον Δεκέμβριο
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30 στο Κατάλυμα της Αγγλίας θα γίνει εκδήλωση με θέμα το έργο των Ε. Μπιλιότι και Αββά Κοτρέ, «Η Νήσος Ρόδος», μεταφρ. υπό Μαλλιαράκη και Σ. Καραβοκυρού, τόμος Α΄ και τόμος Β΄ του 1881. To βιβλίο αποτελεί παλαιότερη έκδοση του συλλόγου. Θα παρουσιαστεί από τον φιλόλογο Γρηγόρη Τσιόγκα.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30 στο Κατάλυμα της Αγγλίας στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των τριάντα (30) χρόνων από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου στις πόλεις της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα γίνει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των εισηγητών της ένταξης, του Σταύρου Αυγουστάκη, ιατρού, δημάρχου Ρόδου, ιδρυτή και πρώτου προέδρου του συλλόγου και του Ηλία Κόλλια, Εφόρου Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας των αιθουσών του συλλόγου με τα ονόματα των τιμώμενων προσώπων. Για τους επιφανείς εκλιπόντες θα μιλήσουν η Κατερίνα Μανούσου-Ντέλλα, αρχιτέκτων και η Ελένη Παπαβασιλείου, αρχαιολόγος. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης τεύχος με ανέκδοτες ομιλίες του αείμνηστου Εφόρου Αρχαιοτήτων, Ηλία Κόλλια, με τίτλο «Ο προφορικός λόγος του Ηλία Κόλλια».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας