Παμπαίδες: Οι όροι διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Παμπαίδες: Οι όροι διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Παμπαίδες: Οι όροι διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Με τον καταρτισμό τριών ομίλων, όπως συνέβη και στην περσινή διοργάνωση, θα διεξαχθεί και φέτος το πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα παμπαίδων, το οποίο αναμένεται να έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη κατηγορία.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (25/9) στις 14.00’, μαζί με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης είναι τα παρακάτω:

Άρθρο 1ο: Ομάδες Δικαιούμενες Συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα παμπαίδων, περιόδου 2018-2019, δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν ανάλογα τμήματα.

Κάθε σωματείο μπορεί να πάρει μέρος με δύο τμήματα αλλά οι αθλητές του ενός τμήματος δε θα μπορούν ν’ αγωνίζονται στο άλλο.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν με δύο τμήματα (αναγκαστικά τα τμήματα θα είναι σε διαφορετικούς ομίλους), υποχρεούνται πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, να παραδώσουν τη λίστα με τα αθλούμενα μέλη τους στην Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Άρθρο 3ο: Τρόπος Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις, ως εξής:

α) Α’ φάση / κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σε τρεις (3) ομίλους, δύο (2) νοτίου (Α’ και Β’) κι ένα (1) βορείου συγκροτήματος (Γ).

Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου. Στη συνέχεια ο 1ος στη βαθμολογία του Β’ ομίλου θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 4ο της βαθμολογίας του Α’ ομίλου σε ουδέτερο γήπεδο. Οι πρώτες τρεις (3) ομάδες του Α’ ομίλου και ο νικητής του αγώνα μπαράζ θα δώσουν από έναν αγώνα κατάταξης ως εξής: Α1-Α4/Β1 και Α2-Α3. Οι νικητές των αγώνων θα συμμετέχουν στο Final Four.

β) Β’ φάση / Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final four που θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος οι νικητές των αγώνων κατάταξης του Α’ ομίλου του νοτίου συγκροτήματος και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση του ομίλου του βορείου συγκροτήματος. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι τα εξής: Νικητής Α1/Α4(ή Β1) - Γ2 και Γ1 - Νικητής Α2/Α3. Πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου θα ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.

*Σε περίπτωση που σωματεία του βορείου συγκροτήματος συμμετέχουν και με δεύτερο τμήμα, θα καταρτιστεί δεύτερος όμιλος, αρκεί να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων. Εφόσον συμβεί αυτό θα γίνει τροποποίηση της προκήρυξης.

Άρθρο 5ο: Αθλητές Δικαιούμενοι Συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ. Δε θα γίνεται δεκτή σε αγώνες συμμετοχή αθλητή χωρίς δελτίο της ΕΟΚ. Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα 12 αθλητές.

Άρθρο 7ο: Αναβολή αγώνα

Καμία αναβολή αγώνα δε δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα). Δε θ’ αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου κλπ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αγώνες που θ’ αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, είτε ενδιάμεσα είτε μετά τη λήξη του εκάστοτε γύρου, χωρίς ν’ αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου διευκρινίζει ότι αναβολή σε αγώνα θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνησή τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν.

Την ημέρα του ταξιδιού κι εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200).

Τυχόν αιτήματα σωματείων για αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ. Δε θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία…

Άρθρο 9ο: Υποχρεώσεις Αγωνιζόμενων Σωματείων

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται παραπάνω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, του αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα κι ένας από το επόμενο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δε θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.

Άρθρο 10ο: Οικονομικοί Όροι

α) Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία.

β) Τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, που είναι για κάθε διαιτητή 10€ και για κάθε κριτή 8€, καθώς και έξοδα των οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών, που ανέρχονται στο ποσό των 0,20€ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή