Τη συμπαράστασή του στη Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ εκφράζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου

Τη συμπαράστασή του στη Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ εκφράζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου

Τη συμπαράστασή του στη Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ εκφράζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Με δήλωσή του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κος Θεοδόσης Καστανίδης, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα του Δήμου της Ρόδου αλλά και του συνδικάτου εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, να εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο που προβλέπει την απελευθέρωση των Αστικών Συγκοινωνιών.

«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, σημείωσε ο κος Καστανίδης, αποτελεί μια ιστορική επιχείρηση για το νησί μας, που είναι δεμένη με τα χωριά, τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενους του μεροκάματου και τα δύσκολα εκείνα χρόνια που τα λεωφορεία αυτά αποτελούσαν το μοναδικό μέσο μεταφοράς από και προς τα χωριά για χιλιάδες Ροδίτες».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Συ-γκοινωνιών θα πρέπει να έχει τον δικό της χαρακτήρα και να εξαιρεθεί από την διαδικασία που ακολουθείται σε κεντρικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων αλλά και του Δήμου της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του συνδικάτου εργαζομένων και της Διοίκησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ έγιναν συναντήσεις στην Αθήνα για το θέμα της απελευθέρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών.

Πιο συγκεριμένα, αντιπροσωπία του Συνδικάτου και της επιχείρησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα με μοναδικό θέμα τη ΡΗΤΗ εξαίρεση της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ της ΚΩ από το κατατεθέν Νομοσχέδιο στις 05-09-2018 που αφορά «θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».

Ο Γενικός Γραμματέας και το επιτελείο του Υπουργείου, αφού άκουσαν τα επιχειρήματά μας και μελέτησαν τα στοιχεία που τους κατατέθηκαν, διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση χρειαστεί για να επιτευχθεί η εξαίρεση και των δύο επιχειρήσεων από το Νομοσχέδιο αυτό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα υπήρξαν επαφές και συνα­ντήσεις για το ίδιο θέμα με τον τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σα­ντορινιό, τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλείου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Γάκη και τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μάνο Κόνσολα.

Από τη μεριά τους, όλοι οι παραπάνω διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί η εξαίρεση από αυτό το νομοσχέδιο. Στις συναντήσεις που έγιναν την επιχείρηση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παρασκευάς, ο Διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης και η προϊσταμένη του γραφείου προσωπικού κ. Αστερία Μπλούτη, για το Συνδικάτο ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Κοντουδάκης και για το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος».

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο