Φωτιά ξέσπασε στη Νίσυρο απόψε

 

Φωτιά στη Νίσυρο ξέσπασε γύρω στις 22:00 απόψε το βράδυ και συγκεκριμένα στα Νικειά, στην περιοχή όπου βρισκόταν ο παλιός σκουπιδότοπος.

Σύμφωνα με την σελίδα Νισυριακοί Αντίλαλοι, στο σημείο βρίσκεται το όχημα της πυροσβεστικής που υπάρχει στο νησί καθώς και υδροφόρες του Δήμου Νισύρου.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 - 8 μποφόρ. Οι αρχές αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έχουν σπεύσει στο σημείο έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κατάσβεση. 

ΩΡΑ 23:00  ---- Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Κοίλος, χωρίς να απειλεί σπίτια ή άλλα κτίρια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Νισύρου με τους διαχειριστές της ενημερωτικής σελίδας Νισυριακοί Αντίλαλοι, δήλωσε πριν απο λίγο: "Με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε και με την βοήθεια του Αγίου Θεολόγου αποτρέψαμε κάθε κίνδυνο του οικισμού των Νικειών και των κατοίκων . Συνιστώ ψυχραιμία και αποφυγή σχολίων που στις δύσκολες ώρες μόνο κακό προκαλούν ."

Κάτοικοι των Νικιών σε μύνημά τους επισημαίνουν πάντως: "Είμαστε τώρα στα Νικια και είμαστε ασφαλείς. Η φωτιά δεν έρχεται μέσα στο χωριό, ξεκίνησε πάνω από το δρόμο για τη Κυρα και κατεβαίνει προς τη θάλασσα. Σβήνει σιγά σιγά οποτε δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείτε."

Πηγή: kosnews24.gr/ Νισυριακοί Αντίλαλοι /Φώτο : Νισυριακοι Αντίλαλοι