Θάλεια και Μένη χέρι - χέρι

Θάλεια και Μένη χέρι - χέρι

Θάλεια και Μένη χέρι - χέρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1437 ΦΟΡΕΣ

Της
Δέσποινας Χατζησάββα

Θάλεια!
Ένα όνομα, ένας σύλλογος, μια ανθρωπιστική συλλογική δύναμη με μοχλό τη δραστήρια και αειθαλή, τη ΜΕΓΑΛΗ και τεράστια κυρία που απαλύνει τον πόνο και την αγωνία ανθρώπων που νοσούν από αυτοάνοσα νοσήματα, που χορταίνει παιδικές ψυχούλες μαθητών που αδυνατούν να το προμηθευτούν από το περιβάλλον τους! Ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται σε κάθε εστία ανθρώπινης ανάγκης και σε κάθε υποψήφιο ανθρώπινο πρόβλημα και τάμα ελπίδα!

Όλη η Ρόδος υποκλίνεται στο μεγαλείο της κ. Θάλειας Γεωργά που έχει αφοσιώσει τη ζωή της στην προσφορά και τη δοτικότητα σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στο μένος μιας αυτοάνοσης και επερχόμενης νόσου!


Ψυχή και κότσια διακρίνεις σε όλη την προσπάθεια τόσων χρόνων, πείσμα και τιτάνια δύναμη για την επούλωση σωμάτων και ψυχών. Ατσαλένια πόδια και αγέραστη διάθεση για τον σύλλογο, τον Άνθρωπο, τον τόπο της.


Μέσα στη διαδρομή και δράση του συλλόγου καθιερώθηκε εδώ και δεκαέξι χρόνια "Το Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας". Ενα καθεστώς Αγάπης και ελπίδας με δρομείς και περιπατητές όλους εκείνους που έκαναν τον πόνο δύναμη και την Ανθρωπιά σημαία! Εκατοντάδες φίλοι του συλλόγου και υποστηριχτές της ελπιδοφόρας εκστρατείας ακολουθούν τον σύλλογο σε αυτή την απόπειρα με ελπίδα και εμβόλιο τη χαρά.


Φέτος το “Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας” ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των δικών μας ανθρώπων αλλά και του συλλόγου, Ασημίνας Δημητρά και του Βαγγέλη Παυλίδη. Στιγμή αποτίμησης και συγκίνησης για τα μέλη, φίλους και συνεργάτες του συλλόγου που ήταν η Ασημίνα και ο Βαγγέλης Παυλίδης!


Η δική μας Ασημίνα ήταν κοντά στον σύλλογο από τη στιγμή της σύστασης, ως συνεργάτης. Το πρώτο αποτύπωμα, οι πρώτες γραφικές εργασίες, οι πρώτες ιδέες και πιστές συνεργασίες ήταν έργο από τα χέρια και την έμπνευση της Ασημίνας! Σχέση επαγγελματική στην αρχή που με τον χρόνο εξελίχθηκε σε σχέση φιλίας, ζωής και συμπαράστασης. Από συνεργάτης έγινε εργάτης του συλλόγου και ήταν παρούσα αρχικά ως μέλος και μετέπειτα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ποτέ δεν έλειψε από τα καλέσματα και τις ανάγκες του συλλόγου!


Η Θάλεια και ως πρόεδρος του συλλόγου και ως σύλλογος ήταν πιστές γειτόνισσες της έγνοιας και της Αγάπης της! Το ενδιαφέρον της ξεπερνούσε τα όρια προσφοράς! Ήταν έργο ζωής και ψυχής. Η απεραντοσύνη των συναισθημάτων της Ασημίνας ήταν έκδηλη σε κάθε ευκαιρία. Τίμησε τον σύλλογο και δούλεψε για την επίτευξη στόχων και οραμάτων.


Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονος έγινε η μεγάλη σε πλήθος κόσμου, συνάντηση με τις μνήμες, τις Αναμνήσεις και τα τιμώμενα πρόσωπα...


Όλο αυτό επιτεύχθηκε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου, την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία & Ροδίων Άθλησις, του συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου, του Γ.Σ Διαγόρα και της ομάδας Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου. Φίλοι του συλλόγου, συγγενείς των Ανθρώπων μας, μέτοχοι της ελπίδας και της προσφοράς, αθλητικοί σύλλογοι, χορηγοί, ουδέτεροι Άνθρωποι παρευρέθηκαν για να τιμήσουν και να στηρίξουν το περπάτημα που διοργάνωσε ο σύλλογος “Θάλεια” !


Μια άψογη σε όλα εκδήλωση που ανέδειξε πώς η σύμπραξη δυνάμεων επιφέρει ισχύ και αποτέλεσμα.


Πριν το περπάτημα έγινε μια υπέροχη μουσικοχορευτική εισαγωγή από τις γυμνάστριες του Ροδίων Άθλησις, όπου έγινε προθέρμανση για το περπάτημα που θα ακολουθούσε. Τιμήθηκαν με πλακέτες η ομάδα μπάσκετ Ρόδου με Αμαξίδιο και στο ΓΣ Δωδεκάνησος!


Ακολούθησε το περπάτημα περιμετρικά του λιμανιού, με προορισμό τους Μύλους της Ροδου και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Πλήθος κόσμου έγινε μια πυξίδα ελπίδας και αισιόδοξης πνοής για τον σκοπό του συλλόγου. Ακολούθησαν γευστικές και δροσερές χειρονομίες από τη Ράμμος Rammos food Service, ΒΑΠ Κουγιός ΑΒΕΕ, Φούρνους Ρόδου και την εταιρεία New Rest, o κ. Γεώργιος Διακίδης.


Όλοι οι χορηγοί που αναγράφονταν στο φυλλάδιο-αφίσα συνέβαλαν και συμβάλλουν οικονομικά για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο στόχος του συλλόγου - η καθημερινή σίτιση των μαθητών!


Στο τέλος ο σύλλογος Ρουμελιωτών έκλεισε την εκδήλωση με χορούς που παρέσυραν πλήθος κόσμου στα βήματα του συλλόγου “Θάλεια”! Η έκπληξη ήταν ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη της Ασημίνας που το πλαισίωσαν χορευτικά οι γυμνάστριες του Ροδίων Άθλησις! Νότες και βήματα, μνήμες και αναμνήσεις δημιούργησαν μια βραδιά σε μια ανώτερη και συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο νους και η καρδιά ταλαντεύτηκαν και παγιδεύτηκαν ανάμεσα στο δάκρυ και στη χαρά! Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα!


Όταν ρώτησαν τον Αριστοτέλη τι είναι η ελπίδα, εκείνος απάντησε " το όνειρο ενός ξυπνητού ανθρώπου"! Ας ξυπνήσουμε την ελπίδα πριν κοιμηθεί το όνειρο!


Κυρία Θάλεια, μέλη, φίλοι, Άνθρωποι του συλλόγου “Θάλεια” ένα μεγάλο και εγκάρδιο “ευχαριστώ” για την τιμητική αφιέρωση στη μνήμη της Ασημίνας μας!


Ένα τεράστιο μπράβο για την πολύπλευρη δράση και στήριξή σας σε κάθε έργο ζωής που ζητά ανθρώπινο κίνητρο!


Πάντα με Αειθαλείς ελπίδες κόντρα στα φυλλοβόλα σημεία των καιρών.

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)