Σε επιφυλακή η Δωδεκάνησος για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή η Δωδεκάνησος για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή η Δωδεκάνησος για ακραία καιρικά φαινόμενα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5497 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται από χθες το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση ισχυρών καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και στα νησιά μας.

Πυροσβεστική υπηρεσία, Τμήματα Πολιτικής Προστασίας σε Δήμο και Περιφέρεια, εθελοντικές ομάδες, λιμεναρχείο και αστυνομικές αρχές, βρίσκονται ήδη σε αυξημένη επιφυλακή, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα πάντως, δεν είχαν εκδηλωθεί σχετικά προβλήματα, αλλά από σήμερα το πρωί έως και αργά το βράδυ της Κυριακής, εκτιμάται ότι θα υπάρξει επιδείνωση των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι, σύμφωνα με το λιμεναρχείο, υπάρχει πιθανότητα να φθάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κεντρικού λιμεναρχείου της Ρόδου για σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να πνέουν άνεμοι στην περιοχή μας από 5-7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα έχουν ένταση 5 έως 7 μποφόρ.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου όμως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Την Κυριακή όμως θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική χώρα και μάλιστα οι άνεμοι υπολογίζονται – σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμεναρχείου- ότι θα είναι πολύ θυελλώδεις με ένταση που είναι πιθανό να κινείται στα 9 έως και 10 μποφόρ.
Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών να μεριμνήσουν για τα σκάφη τους και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφαλή πρόσδεσή τους.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά