Σ. Καρίκης: H στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δυναμική στον συνδυασμό μου

Σ. Καρίκης: H στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  δίνει δυναμική στον συνδυασμό μου

Σ. Καρίκης: H στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δυναμική στον συνδυασμό μου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3360 ΦΟΡΕΣ

Στήριξη είχαν ζητήσει, όπως λέει, και οι Φ. Χατζηδιάκος και Αντ. Καμπουράκης!

Τιμητική θεωρεί την πιθανή στήριξη της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο της Ρόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα», κ. Στράτος Καρίκης και, όπως δήλωσε χθες στον Ρ/Σ «Παλμός», σαφώς και ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσδίδει μία μεγάλη δυναμική στον συνδυασμό του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες ο ίδιος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού, «Ελευθερία του Λόγου», ο επικεφαλής της σημερινής μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, καταρχήν, επεσήμανε ότι δεν είναι κάτι το οποίο έχει ανακοινωθεί και δεν είναι εκείνος που θα το ανακοινώσει αφού δεν είναι πολιτικά σωστό ενώ πρόκειται για μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Κληθείς, ωστόσο, να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ροδιακής» την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε να προτείνει στα κεντρικά τον ίδιο, δήλωσε:

«Σεβόμαστε εμείς τα πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά αυτή τη στιγμή έχει πρόσωπα τα οποία θέλουν απλά, καθαρά, να φέρουν το νέο τρόπο διοίκησης στο Δήμο, ν’ αλλάξουν το νησί, και ταυτόχρονα (υπάρχει) ένας σεβασμός των προσώπων αυτών προς εμάς. Μιας παράταξης η οποία παραμένει επικεντρωμένη στην Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη, καθαρά αυτοδιοικητική.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε, νεοδημοκράτες, πασοκτζήδες, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, θέλουμε μία αλλαγή στο Δήμο της Ρόδου, αλλαγή στον τρόπο διοίκησης, στη νοοτροπία, στην εικόνα. Και όλοι μαζί, χωρίς πρώτο, δεύτερο και τρίτο, θα βαδίσουμε σ’ αυτό».

»Άρα, είναι κάτι τιμητικό, όταν και εφόσον καταλήξει. Άλλωστε, εμείς τραβάμε μπροστά αυτοδιοικητικά, ανεξάρτητα-θα επιμένω σ’ αυτό. Είναι, όμως, τιμητικό όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται τοπικά στη διοίκηση ενός κόμματος λένε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αρχές, έχει πρόγραμμα, έχει πρόσωπα κοντά του-γιατί θα είναι εντελώς νέα πρόσωπα σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια. Θα είναι μία σύνθεση προσώπων παλιών και νέων, θα γίνει όμως ένα γερό ξεκαθάρισμα στον συνδυασμό μου-το λέω ξεκάθαρα, δεν φοβάμαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη-που θα φέρει το νέο».

Και είπε, ακόμη: «…Δεν είμαστε στην κεντρική πολιτική σκηνή να σχολιάσουμε την όποια πολιτική εξέλιξη, είμαστε στη Ρόδο, μας ξέρει ο κόσμος, μας ζει, ξέρει πώς θα είμαστε αύριο αν είμαστε Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό παλεύουμε και θέλουμε όλο και περισσότερους κοντά μας. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό σαν αριθμός, πρόσωπα πολλά και καλά που θέλουν να προσφέρουν πιθανόν το επόμενο διάστημα, να είναι κοντά μας, είναι πολύ σημαντικό.

Σχετικά με τη στήριξη από κόμματα, ο κ. Καρίκης είπε ότι όποιος τους κάλεσε να αναπτύξουν αυτοδιοικητικές σχέσεις και μόνο, πήγαν και το έκαναν. Θύμισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια ομάδα πολιτών που ξεκίνησε το 2014, ανεξάρτητα, κάτι που είναι γνωστό όπως είπε, αφού ο ίδιος, το 2014, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία ούτε ζήτησε ούτε πήρε στήριξη, ούτε πήγε στη ν.ε. της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει κάτι αλλά ξεκίνησε μία προσπάθεια, η οποία προχωρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσαν κάποια στιγμή να εκθέσει αναλυτικά κάποια πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξής του για το νησί της Ρόδου. «Το έκανα, τίποτα παραπάνω», τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας:

«Το γεγονός, λοιπόν, ότι έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, αν πράγματι ισχύσει αυτό, και με μία απόφασή τους τελικά επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να είναι κοντά μου σ’ αυτή τη διαδικασία, τι άλλο από μία πολύ μεγάλη δυναμική δείχνει για τον συνδυασμό μας. Είναι γεγονός-και θα το πω ξεκάθαρα,-ότι τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάμε για στήριξη σε κεντρικό επίπεδο, τη ζήτησε τόσο ο κ. Χατζηδιάκος (σ.σ. Δήμαρχος Ρόδου) όσο και ο κ. Καμπουράκης (υποψήφιος Δήμαρχος)».

Μάλιστα, ανέφερε, ακόμη, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με τον κ. Καμπουράκη, κατόπιν αιτήματός του, ο οποίος ζήτησε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της Ν.Δ. Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι η παράταξή του δεν έκανε κάτι τέτοιο, δεν ζήτησε δηλαδή στήριξη αλλά πήγε και ανέλυσε το πρόγραμμά τους. Και κατέληξε ο κ. Καρίκης:

«Αν, λοιπόν, καταλήξει αυτή η ιστορία, δείχνει μία ιδιαίτερη δυναμική για εμάς και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Εμείς δεν κρίνουμε, έχουμε άποψη, προσωπικά σαν πολιτικό πρόσωπο έστω και αυτοδιοικητικό, έχω άποψη, όμως έχουμε όλοι αφιερωθεί στη Ρόδο μας. Αυτό τα λέει όλα.

Συνεχίζουμε με ανθρώπους από παντού, απ’ όλα τα κόμματα, στο συνδυασμό μας, και ανεξάρτητους, και από το ΣΥΡΙΖΑ αν προκύψει, και θα προχωρήσουμε με δεδομένο πια το τι θέλει να δει ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα την επόμενη μέρα στο νησί. Θέλουμε όλοι μαζί ν’ ανοίξουμε τον Δήμο; Να είναι ένας Δήμαρχος που να είναι στις γειτονιές και τα χωριά κάθε μέρα; Να βλέπει τα θέματα, ν’ αντιλαμβάνεται; Να βγάλει προγραμματισμό για την κάθε περιοχή και το κάθε χωριό το επόμενο διάστημα και να τα βλέπει ο κόσμος να υλοποιούνται;

Είναι αυτά που δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Αυτά φωνάζουμε και γι’ αυτό και συνεχίζουμε ουσιαστική δουλειά αυτή την περίοδο, και σε επίπεδο προσώπων, ο συνδυασμός μεγαλώνει, δυναμώνει, και σε επίπεδο προγράμματος. Άρα, σ’ εμάς δεν αλλάζει κάτι. Εμείς πρώτοι το ανακοινώσαμε ότι θα είμαστε παρόντες το Μάιο του 2019 στις δημοτικές εκλογές».

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο