Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα φανάρια ζητούν 169 συμπολίτες μας

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα φανάρια ζητούν 169 συμπολίτες μας

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα φανάρια ζητούν 169 συμπολίτες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3358 ΦΟΡΕΣ

Για το σημείο που βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ζητούν 169 συμπολίτες μας για τη ρύθμιση- από τις αρμόδιες υπηρεσίες- των φαναριών στη συμβολή των δύο περιφερειακών δρόμων Κρεμαστής- Καμείρου και Τσαΐρι, πριν το αεροδρόμιο, κοντά στον «Άγιο Ανδρέα»!

Πρόκειται για εργαζόμενους από πλήθος εταιρειών που εδρεύουν εντός του κτηρίου του αεροδρομίου, (Swissport, Goldair, Υ.Π.Α. γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ), αλλά και του νοσοκομείου της Ρόδου, οι οποίοι, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, αποφάσισαν να προσπαθήσουν όλοι μαζί, «για τη βελτίωση – αποκατάσταση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σταυροδρόμια του νησιού μας, στο οποίο έχουν συμβεί πολλάκις σοβαρά τροχαία ατυχήματα».


Η διέλευση από το σημείο «καρμανιόλα» που αναφέρουν οι συμπολίτες μας είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς και οι δύο φωτεινοί σηματοδότες ανάβουν στο πράσινο ταυτόχρονα!


Παράλληλα πρόκειται για δρόμους τους οποίους διασχίζει η πλειοψηφία των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού, αφού μέσω αυτών μετακινούνται προς και από το αεροδρόμιο!


Η επιστολή, η οποία στάλθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την 1η Οκτωβρίου και χθες κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, δια της δικηγόρου κας Λουκίας Βούη αναφέρει τα εξής:


«Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,
Ύστερα από αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρμόδιους του φορέα σας, τον Ιούνιο του 2018 και ακόμα περισσότερες απέλπιδες προσπάθειες να εντοπίσουμε τους πλέον υπεύθυνους για τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών όσον αφορά στο νησί της Ρόδου, δημοσιεύτηκε από υπάλληλο του αεροδρομίου στη “Ροδιακή” το άρθρο «Survivor στους δρόμους της Ρόδου», στις 26/07/2018. Παρατίθεται ο σχετικός διαδικτυακός σύνδεσμος:
https://www.rodiaki.gr/article/395383/survivor-stoys-dromoys-ths-rodoy


Στο άρθρο περιγράφεται ένα ατύχημα που συνέβη στην ίδια στις 20/6/2018, στη συμβολή των δυο περιφερειακών δρόμων Κρεμαστής- Καμείρου και Τσαϊριου, πριν το αεροδρόμιο, κοντά στον «Αγιο Ανδρέα». Με αφορμή αυτό το ατύχημα, δόθηκε το έναυσμα να προσπαθήσουμε μαζί με πολλούς εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ρόδου για τη βελτίωση – αποκατάσταση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σταυροδρόμια του νησιού μας, στο οποίο έχουν συμβεί πολλάκις σοβαρά τροχαία ατυχήματα.


Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα φανάρια, πριν τη συμβολή των περιφερειακών δρόμων, είναι ταυτόχρονα πράσινα και από τις δυο πλευρές και μόνο ένα ξεβαμμένο STOP χωρίζει τους οδηγούς από το ατυχήμα/δυστύχημα. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρο, διότι μέσω αυτών των δυο δρόμων γίνεται το 90% μετακίνησης προς και από το αεροδρόμιο, το οποίο απασχολεί περίπου 700 άτομα και διακινεί 2,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Όσοι δεν διαβιούν μόνιμα στο νησί δεν δύναται να γνωρίζουν τις «ιδιαιτερότητες» του ελληνικού οδικού συστήματος και δη του συγκεκριμένου σημείου, καθιστώντας τη συμβολή των περιφερειακών δρόμων, άκρως επικίνδυνη προς όλους.


Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία κινητοποίηση ή ενδιαφέρον από μέρους της Περιφέρειας, ως ο αρμόδιος φορέας. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα, όμως από τον Ιούλιο δεν έχουμε ενημέρωση, ούτε βέβαια αποτέλεσμα.


Για τους παραπάνω λόγους σας καταθέτουμε για αρχή, τις υπογραφές 169 εργαζομένων του αεροδρομίου από πλήθος εταιρειών που εδρεύουν εντός του κτηρίου του, (Swissport, Goldair, Υ.Π.Α. γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ), αλλά και του νοσοκομείου της Ρόδου, για να σας καταστήσουμε επιτακτική την ανάγκη να ρυθμιστούν άμεσα οι δυο σηματοδότες, ώστε όταν ο ένας να δείχνει πράσινο, ο άλλος να δείχνει κόκκινο και το ανάποδο, με το STOP να αποσύρεται από τον περιφερειακό Τσαϊριού, καθώς οι δρόμοι τέμνονται σε γωνία 45 μοιρών (τυφλή γωνία).


Προτείνουμε να απελευθερωθεί το σημείο συμβολής από τα εμπόδια που μειώνουν την ορατότητα, όπως τα δέντρα κτλ, ώστε η πιθανότητα ατυχήματος να μειωθεί στο ελάχιστο.


Η συγκεκριμένη διασταύρωση χρήζει νέας, σύγχρονης μελέτης, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο μέλλον στη δημιουργία κόμβου. Μέχρι όμως τη σύλληψη και υλοποίησή της θα πρέπει να ληφθουν άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την ασφαλή μετάβαση όλων μας, προς και από τον αερολιμένα και τις γύρω περιοχές.


Αναμένουμε σύντομα την ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο