Κάθειρξη 10 ετών σε Αλβανό για 19 “φιξάκια” κοκαΐνης

Κάθειρξη 10 ετών σε Αλβανό για 19 “φιξάκια” κοκαΐνης

Κάθειρξη 10 ετών σε Αλβανό για 19 “φιξάκια” κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 722 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για τα 19 «φιξάκια» κοκαΐνης που είχε στην κατοχή του!

Το δικαστήριο εκδίκασε κανονικά την υπόθεση αν και ο αλλοδαπός ουδέποτε εμφανίστηκε ενώπιον του, και επέβαλλε στον Αλβανό ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από έξι χρόνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους.

Έτσι στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 33χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαεννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 14,8 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατείχε τις ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να τις διαθέσει σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Επιπλέον κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε είχε επανέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα, καθόσον είχε εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 2000 ευρώ. Απολογούμενος ο 33χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως τη ποσότητα της κοκαΐνης την είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο ίδιος είχε τονίσει ότι διαμένει στην Ιταλία όπου εκεί επιτρέπεται η κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι λίγο πριν έρθει στη χώρα μας, προμηθεύτηκε ποσότητα κοκαΐνης για να καλύψει τη προσωπική του ανάγκη και καθώς τη βρήκε σε συμφέρουσα τιμή, αγόρασε τα 14 γραμμάρια που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο