Συνάντηση των Επαγγελματιοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου με τον Αστυνομικό  Διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη

Τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Τσούλλος συνοδευόμενους από τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Γιάννη Κλούβα, τη Β’ Αντιπρόεδρο κα Αικατερίνη Λαμπαδάκη-Παπασάββα και τον κ. Τσαμπίκο Κυζάλα προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πάγια προβλήματα της παραοικονομίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού που επικρατούν στην αγορά της Ρόδου και σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Τσούλλος και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, ζήτησαν από τον κ. Καληωράκη να ενταθούν οι έλεγχοι από τις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες αλλά και οι καταναλωτές από επιτήδειους που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Όπως επεσήμαναν, τα φαινόμενα το αθέμιτου ανταγωνισμού είναι πολύ πιο έντονα στις  τουριστικές περιοχές και ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου η άγρα πελατών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να είναι πλέον απολύτως αναγκαία η αναχαίτισή  της.  Τέλος, συζητήθηκε το μείζον κοινωνικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, τα πιθανά αίτιά τους και ο περιορισμός τους όπως με τη μεγαλύτερη αστυνόμευση στις περιοχές καρμανιόλα.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα με τον κ. Καληωράκη να ενημερώνει τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. για την επικράτηση της ευταξίας στις τοπικές αγορές, την αντιμετώπιση της παραοικονομίας κλπ.

Ο κ. Τσούλλος τόνισε ότι η Ομοσπονδία είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασία με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του συνεπούς επιχειρηματία.