Ρόδος: Υπέροχη η... βόλτα στα παλιά

Η Historica πέρασε στην… ιστορία! Η πρώτη μεγάλη ποδηλατική συνάντηση που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιβίσκος ήρθε για να θυμίσει σε όλους μας, τις σπουδαίες εποχές που βίωσε το άθλημα στη Ρόδο. 

Οι «θρύλοι» της ελληνικής ποδηλασίας ταξίδεψαν στο νησί και συνάντησαν τους δικούς μας, αυτούς που για πολλά χρόνια έστειλαν την ποδηλασία στα ουράνια. Η Historica στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι τρεις εμπνευστές της ιδέας, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Μιχάλης Καρπαθάκης και η Νεμρά Μπάστιαλη έδωσαν και τη ψυχή τους, προκειμένου οι προσκεκλημένοι να περάσουν καλά, να θυμηθούν τα παλιά και να απολαύσουν ένα πλούσιο ποδηλατικό τριήμερο.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και η έκθεση παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του νησιού, ενώ το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι μεγάλες μορφές της ποδηλασίας έκαναν την ποδηλατική βόλτα μέχρι το Θεολόγο, όπου εκεί στήθηκε μία μικρή γιορτή για τη φιλοξενία τους.
 


Για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η Historica, ήταν πολλοί αυτοί που συνέβαλαν, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Σημαντική ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών, των υποστηρικτών αλλά και των χορηγών επικοινωνίας.

*Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους υπεύθυνους στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο για την άριστη φιλοξενία τους. Επίσης τον πρόεδρο της κοινότητας Θεολόγου Παναγιώτη Τσαλόλη για τη φιλοξενία και την Τροχαία Ρόδου για τη βοήθειά της. Τέλος, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Αντώνη Καμπουράκη για την άριστη διαμονή και φιλοξενία των συμμετεχόντων στο ξενοδοχείο του.