Προχωρά η αντικατάσταση των λαμπτήρων από τον δήμο Ρόδου

Προχωρά η αντικατάσταση των λαμπτήρων από τον δήμο Ρόδου

Προχωρά η αντικατάσταση των λαμπτήρων από τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 512 ΦΟΡΕΣ

Την πρόσληψη συμβούλου που θα παρακολουθεί τη σύμβαση που έχει συνάψει ο Δήμος Ρόδου για την αντικατάσταση και τη συντήρηση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος διενήργησε διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης που θα έχει ως αντικείμενο την ανάθεση της υπηρεσίας που έχει να κάνει με τον δημοτικό φωτισμό. Αυτή αφορά στην αντικατάσταση των 30 χιλιάδων λαμπτήρων με λάμπες LED, όπως επίσης και τη συντήρησή τους και μάλιστα η διάρκεια θα είναι για δέκα χρόνια.

Πρόκειται για έναν μεγάλο διαγωνισμό, στον οποίο αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος μία Εταιρεία αντίστοιχου βεληνεκούς.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος έχει ως στόχο αφενός την εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση και χρημάτων και αφετέρου την καλύτερη δυνατή συντήρηση του δημοτικού φωτισμού ώστε να μην παρουσιάζονται διάφορες δυσλειτουργίες, όπως σήμερα, ενώ όλος ο φωτισμός θα είναι ομοιόμορφος στο νησί.

Από την πλευρά του, ο ανάδοχος που θα αναλάβει την υπηρεσία αυτή θα έχει και εκείνος κέρδος από την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ο Δήμος δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι γι’ αυτό, αντίθετα θα κερδίζει. Επειδή, όμως, ο Δήμος δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να παρακολουθεί την καλή εκτέλεση της υπηρεσίας αυτής, θα προσλάβει ειδικό σύμβουλο, και γι’ αυτό πήρε χθες τη σχετική απόφαση η Οικονομική Επιτροπή. Ευελπιστούν, μάλιστα, ότι η αντικατάσταση των λαμπτήρων θα ξεκινήσει πριν από τα τέλη του χρόνου.

«Κομποστοποιητές της γειτονιάς»

Επίσης στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για τον διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργήσει ο Δήμος για την πιλοτική τοποθέτηση πέντε κομποστοποιητών σε ιδιωτικούς χώρους στην πόλη της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρώτη φάση, οι «κομποστοποιητές της γειτονιάς» θα τοποθετηθούν σε πέντε σημεία: Στη λαχαναγορά, στην πολυκατοικία των αξιωματικών, σε μία πολυκατοικία στην προέκταση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (σ.σ. κοντά στο παλαιό κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου) καθώς και σε δύο πολυκατοικίες στις οδούς Χειμάρας και Κένεντυ. Ο πολίτης θα προμηθευτεί με μία κάρτα με την οποία θα έχει πρόσβαση στον κομποστοποιητή.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης