Στηθαία ασφαλείας σε Κάρπαθο και Κάσο

Στηθαία ασφαλείας σε Κάρπαθο και Κάσο

Στηθαία ασφαλείας σε Κάρπαθο και Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 794 ΦΟΡΕΣ

Στηθαία ασφαλείας και σήμανση περιλαμβάνει το έργο που θα εκτελεστεί μέσα στους προσεχείς μήνες στην Κάρπαθο και την Κάσο, από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας των νησιών.

Μάλιστα το κόστος ανέρχεται για τα δύο νησιά στο ποσό του 1,4 εκ. ευρώ, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο σύμβουλος του περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας, η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε σύντομο χρόνο κατέθεσε αίτημα προς την οικονομική επιτροπή για την έγκριση πίστωσης που αφορά το έργο για τη σήμανση- ασφάλεια του οδικού δικτύου Καρπάθου Κάσου προϋπολογισμού 1.415.000 με ΦΠΑ. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει σήμανση και να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας σε μία απόσταση 15 χιλιομέτρων για την Κάρπαθο και περίπου 5 χλμ για την Κάσο.

Επίσης όπως έκανε γνωστό υπήρξε και ένα δεύτερο αίτημα προς την οικονομική επιτροπή για δέσμευση πίστωσης που αφορά τη δημοτική οδοποιία στο Καστελόριζο στο οποίο δεν υπάρχει επαρχιακό δίκτυο.

Εκεί προβλέπεται να γίνει έργο συντήρησης από το αεροδρόμιο προς το κεντρικό λιμάνι, προς την πλατεία Παναγιάς, προς το Μαντράκι, προς το δεύτερο λιμάνι και προς τον Άγιο Γεώργιο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 600.000 ευρώ, με ΦΠΑ και προβλέπει συντήρηση βελτίωση του δρόμου και στηθαία ασφαλείας κλπ σε όλο το μήκος του.

Σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα για το παραπάνω έργο ανήκει στο δήμο Μεγίστης καθώς πρόκειται για αγροτική οδοποιία. Ωστόσο με διαβαθμιδική σύμβαση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δικούς της πόρους θα αναλάβει να το εκτελέσει.

Οι διαγωνισμοί και για τα δύο έργα εκτιμάται ότι θα γίνουν πιθανόν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου ενώ οι μελέτες είναι έτοιμες και εγκεκριμένες. Εκτιμάται ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα περίπου έξι έως οχτώ μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τους εργολάβους.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)