Σκοτωμένες γάτες καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους του νησιού

Σκοτωμένες γάτες καθημερινά  βρίσκονται στους δρόμους του νησιού

Σκοτωμένες γάτες καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1102 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με επιστολή τρεις συμπατριώτισσές μας

Τη δυσαρέσκεια και την διαμαρτυρία τους για τις σκοτωμένες γάτες στους δρόμους του νησιού εκφράζουν με επιστολή τους, τρεις συμπατριώτισσές μας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:


«Δεν μπορούμε παρά να γράψουμε τις παρακάτω γραμμές με αγανάκτηση και θλίψη, βλέποντας κάθε μέρα στους δρόμους τις χαλκομανίες από γάτες που πατήθηκαν από αυτοκίνητα.

Ας αναφερθούμε, για παράδειγμα, στους δρόμους της Ιαλυσού, της Ιξιάς και στην περιοχή που βρίσκεται το στάδιο του Διαγόρα, ιδιαίτερα στους δρόμους Δημοκρατίας, Βύρωνος και Πελοποννήσου. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε όλη την οδό Σωτήρος καθώς και στην κάθετό της, την οδό Πυρράς. Σε κάθε κάδο βλέπει κανείς γάτες και τα μικρά τους μέσα, έξω και γύρω από αυτόν να ψάχνουν τροφή. Τα μικρά γατάκια, μόλις μεγαλώσουν λίγο, βγαίνουν στον δρόμο αγνοώντας φυσικά τον κίνδυνο. Το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο, δεν έχουν καμιά ελπίδα να επιβιώσουν. Κοντά στη διασταύρωση του Σωτήρα, ζουν (όσο ζήσουν ακόμα) γατάκια από δυο διαφορετικές γέννες. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε μέρα στην άσφαλτο κείτεται και από ένα σκοτωμένο, μέχρι να πεθάνουν όλα στο δρόμο. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν μειώνουν ταχύτητα, δεν φρενάρουν, επιδεικνύουν αδιαφορία και έλλειψη προσοχής. Αδιαφορία επιδεικνύουν και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι κρατικές δομές. Οι λίγοι συμπολίτες μας που ασχολούνται με τα αδέσποτα με πολύ κόπο και δικά τους έξοδα (συχνά μάλιστα από το υστέρημά τους) δίνουν άνιση μάχη, καθώς το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς.


Το θέαμα που αντικρίζουμε κάθε μέρα στους δρόμους, Έλληνες και ξένοι, είναι τουλάχιστον λυπηρό. Δείχνει τον ανύπαρκτο βαθμό της ενσυναίσθησής μας ως άνθρωποι, την ανύπαρκτη παιδεία μας ως πολίτες, τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του κράτους και των δομών του.


Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να θελήσουμε να τις δούμε και κυρίως να δράσουμε συλλογικά αλλά και ατομικά με αίσθημα ευθύνης και συνύπαρξης. Λέξεις και έννοιες που σήμερα επαναλαμβάνονται κατά κόρον και κοινότυπα, αλλά που πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικές είναι».

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί