Αναμένουν θετικά μηνύματα από την έκθεση του Λονδίνου οι Ροδίτες

Αισιόδοξοι για τα μηνύματα που περιμένουν από τους τουρ οπερέιτορς, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ρόδου που θα παρευρεθούν στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου.

Η έκθεση ανοίγει αύριο τις πύλες της στην Αγγλική πρωτεύουσα και θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών του τουρισμού και εκπροσώπων φορέων του νησιού μας, που θα έχουν συναντήσεις με τους  συνεργάτες τους για τη νέα τουριστική περίοδο.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα εντούτοις θα έχουν μία πρώτη ενημέρωση για το πώς κινούνται οι πωλήσεις του 2019 και για το που βρίσκεται ο προγραμματισμός των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρίες. Βέβαια γνωρίζουν όλοι ότι το 2019 θα είναι η χρονιά της Τουρκίας που επανέρχεται δυναμικά στον τουρισμό, και περιμένουν σε ό,τι αφορά τη Ρόδο και την Ελλάδα να φτάσουμε τουλάχιστον τα φετινά καλά επίπεδα της κίνησης. Δεν μπορούν όμως να μη λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι έκλεισε η εταιρία Small Planet με την οποία έρχονταν στη χώρα μας χιλιάδες τουρίστες, την  πτώχευση της Primera και διάφορες ανακατατάξεις που θα αλλάξουν πολλά.

Ειδικά από την Τουρκία αναμένεται να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός καθώς λόγω της υποτίμησης της λίρας της μπορεί και προσφέρει φθηνά πακέτα και για το λόγο αυτό καταγράφεται μεγάλη ζήτηση. Η στάση των Ελλήνων επιχειρηματιών θα έχει σκοπό να αποδείξει την έμπρακτη και πολυετή στήριξη προς τους τουρ οπερέιτορς, μία σχέση από την οποία προσδοκούν και οι πρώτοι οφέλη όταν υπάρχει υστέρηση στο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Μία σχέση που όπως έχει δείξει η πράξη, δεν είναι ευκαιριακή.

Σε ό,τι αφορά κάποια ακριβέστερα στοιχεία για την εξέλιξη της νέας τουριστικής περιόδου αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο, ενώ η ακριβή εικόνα για το 2019 θα έχουμε το Μάρτιο κατά την έκθεση του Βερολίνου.