Σε εξέλιξη οι εργασίες στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1910 ΦΟΡΕΣ

Λύσεις στο κυκλοφοριακό αλαλούμ υπόσχονται οι αρμόδιοι της Fraport

Εκτεταμένες εργασίες στον εξωτερικό χώρο του κυρίως κτιρίου και το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Τα σημεία αυτά έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, με σκοπό να υλοποιηθούν προγραμματισμένα έργα που αφορούν την αναβάθμιση της λειτουργίας του «Διαγόρας» από την εταιρία Fraport-Greece στην οποία ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ρ» η εταιρία, πρόκειται για ένα μέρος από τα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο αεροδρόμιο από την Intrakat και τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και πούλμαν έχει αποκλειστεί


Μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά και μπετονιέρες πραγματοποιούν εργασίες τόσο στην πίστα για την ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, όσο και στους χώρους που στάθμευσαν τα τουριστικά λεωφορεία, έξω από το κυρίως κτίριο.

Μάλιστα για τις ανάγκες διέλευσης των οχημάτων στην πίστα δημιουργήθηκε είσοδος-έξοδος στην περίφραξη, που βρίσκεται στον περιμετρικό δρόμο της κοινότητας Παραδεισίου, ενώ ο χώρος των εργασιών απομονώθηκε από το υπόλοιπο τμήμα του χώρου στάθμευσης των αεροπλάνων για λόγους ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά την άσφαλτο και τις τσιμεντοστρώσεις στο πάρκινγκ των πούλμαν, αυτά έχουν ξηλωθεί ώστε να γίνει μία ολική επέμβαση στο χώρο με την παράλληλη αναδιάρθρωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και φυσικά της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων εξυπηρέτησης τουριστών και επισκεπτών.

Σκοπός των αλλαγών που θα προκύψουν είναι να μη δημιουργείται πλέον το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στο «Διαγόρας» και προκαλεί ένταση, εκνευρισμό, προβλήματα αλλά και δυσφήμιση στη Ρόδο, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Ο χώρος της στάθμευσης θα μεγαλώσει, τα τετραγωνικά του θα αυξηθούν, θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα τοποθετηθεί φωτισμός, και θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες θέσεις για τα οχήματα, όπως αρμόζει σε ένα διεθνές αεροδρόμιο.

Μεγάλο μέρος του χώρου έχει ήδη σκαφτεί


Απειλές για κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους
Για τις εργασίες που πραγματοποιούνται εξέφρασε τη διαμαρτυρία του ο σύλλογος εργαζομένων αεροναυτιλίας του αεροδρομίου, ο οποίος μάλιστα απειλεί με κινητοποιήσεις, πρόταση που θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 13 του μήνα.

Συγκεκριμένα ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν αφορά την κατάργηση του χώρου στάθμευσης ο οποίος είχε παραχωρηθεί στα μέλη του συλλόγου σχεδόν δίπλα από το χώρο στάθμευσης των πούλμαν, από τον οποίο τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν.

Όπως δηλώνουν αυτό δημιουργεί πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να βρουν θέση στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους, ενώ όπως τονίζουν είναι στη συμβατική υποχρέωση της εταιρίας, να τις εξασφαλίσει εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Επίσης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διέλευσή τους γίνεται μέσα από την πίστα του αεροδρομίου κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι δεν έχει ακόμα λυθεί το θέμα της καθαριότητας των χώρων εργασίας τους και ότι υπάρχει παντελής έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας τόσο από τη Fraport - Greece όσο και την ΥΠΑ.

Το ξήλωμα της ασφάλτου και του τσιμέντου συνεχίζεται


Εκπρόσωποι της εταιρίας ρωτήθηκαν από τη «Ρ» για τα παραπάνω ζητήματα και απάντησαν τα εξής:
- Σε ό,τι αφορά το χώρο στάθμευσης των εργαζομένων, θα εξευρεθεί προσωρινός άμεσα για την εξυπηρέτησή τους, μέχρι να δημιουργηθούν οι νέοι χώροι που προβλέπουν τα σχέδια αναβάθμισης κατόπιν τήρησης της συμβατικής υποχρέωσης της εταιρίας.

- Σε ό,τι αφορά τη διέλευση μέσα από την πίστα αυτή γίνεται με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και με όσα προβλέπουν οι αυστηροί κανόνες των εργοταξίων που ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από ειδικούς χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

- Σε ό,τι αφορά, το θέμα της καθαριότητας που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα η Fraport – Greece δεν έχει καμία εμπλοκή και ευθύνη, αλλά αντιθέτως αποφάσισε να συμβάλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης, αναλαμβάνοντας το έργο.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη επικοινωνίας, επισημάνθηκε πως σε ότι αφορά την εταιρία είναι εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο συνεργασίας της και είναι αμφίδρομη η επικοινωνία που υπάρχει με τα στελέχη και με τον εκπρόσωπο της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο.

Αυτός είναι ο χώρος για τον οποίο διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου
Απο το σημείο αυτό γίνεται η είσοδος και η έξοδος των μηχανημάτων για τα έργα στην πίστα
Απο το σημείο αυτό γίνεται η είσοδος και η έξοδος των μηχανημάτων για τα έργα στην πίστα

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου