Πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα «Η τέχνη του να είσαι γονέας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών στο πλαίσιο των δράσεών του πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη την ομιλία με τίτλο «Η τέχνη του να είσαι γονέας: βάζοντας όρια στη συμπεριφορά των παιδιών μας», σε συνεργασία με το Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους του ΔΟΠ Δήμου Ρόδου.

Ομιλήτρια ήταν η κυρία Σοφία Παυλίδη, παιδοψυχολόγος MSC προϊσταμένη του Κέντρου.
Στην ομιλία παρουσιάσθηκαν ορισμένες βασικές αρχές του ρόλου του σύγχρονου γονέα και γενικότερα θέματα που αφορούν τους προβληματισμούς γονέων.

Επισημάνθηκε κατά κύριο λόγο η σπουδαιότητα των ορίων και κανόνων για την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και έγινε προσπάθεια μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας να γίνουν αντιληπτά όλα τα παραπάνω.

Βασικό μέλημα της ομιλήτριας ήταν να τονίσει ότι «δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, τα παιδιά μας χρειάζονται μόνο αρκετά καλούς γονείς».

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς την κα Παυλίδη καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από τη σαφή ομιλία της.

«Κρίνεται αναγκαίο να υπάρχουν τέτοιες ομιλίες και ενημερώσεις από ειδικούς, γι’ αυτό και ο Σύλλογος θεωρεί καθήκον του να διοργανώνει με κάθε ευκαιρία κάτι ανάλογο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.